vaistai.lt

Sveikatos apsaugos ministras A. Veryga lankėsi Respublikinėje Šiaulių ligoninėje (1327/0) 

Sveikatos apsaugos ministras A. Veryga lankėsi Respublikinėje Šiaulių ligoninėjeRespublikinėje Šiaulių ligoninėje lankėsi Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministras prof. Aurelijus Veryga. Drauge su juo į gydymo įstaigą atvyko Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė, Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė, Seimo nariai Valerij Simulik, Arūnas Gumuliauskas, Stasys Tumėnas, Vitalijus Gailius, premjero patarėjas Paulius Gradeckas, sveikatos apsaugos viceministrė Gintarė Šakalytė. Šio vizito tikslas – susipažinti su ligoninės veikla, jos būkle, aptarti esamą situaciją.

Problemos panašios

Respublikinė Šiaulių ligoninė – ne vienintelė, kurioje pastaruoju metu lankosi LR sveikatos apsaugos ministras prof. Aurelijus Veryga. Spaudos konferencijos metu ministras teigė, jog stengiamasi aplankyti kuo daugiau gydymo įstaigų bei susidaryti realų įspūdį apie jų veiklą.

Apibendrindamas vizitus į šalies gydymo įstaigas, A. Veryga pastebėjo, jog problemos šalies ligoninėse labai panašios. Aktualiausios problemos: jaunų specialistų, kuriuos labai sunku prisitraukti į regionus, trūkumas, maži medicinos personalo atlyginimai, nepatrauklios ligoniams ir personalui patalpos, investicijų bei brangios diagnostinės medicinos įrangos stoka. Ir tai, pasak ministro, ne tik Šiaulių problema, tai – visos Lietuvos problema. Todėl, pasak A. Verygos, labai svarbu išsiaiškinti, kuriose gydymo įstaigose investicijų poreikis didžiausias ir objektyviai jas skirstyti.

Sveikatos apsaugos ministras pasidžiaugė Šiaulių ligoninėje sutikęs žmones, mylinčius savo darbą. Tačiau šioje ligoninėje, kaip ir daugelyje kitų, problema lieka Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus senoji dalis, kur siauras lankytojų laukiamasis, probleminė Konsultacijų poliklinika, o žmonių srautai dideli, kas buvo akivaizdu ir vizito dieną.
Lankydamas Širdies ir Kraujagyslių centro Rentgenochirurgijos ir neinvazinės diagnostikos skyriuje A. Veryga atkreipė dėmesį į tai, jog brangūs intervenciniai tyrimai atliekami ankštose patalpose. Respublikinė Šiaulių ligoninė aktyviai dalyvauja insulto ir infarkto klasterių veikloje, tad žmonių srautai šioms procedūroms tikrai dideli, o sąlygos dirbti išties prastos.

Apžiūrėta ir ligoninės sterilizacinė. Žurnalistams ministras paaiškino, jog šiai medicinos sričiai visoje šalyje planuojami dideli pinigai, tad labai svarbu įsitikinti ir objektyviai įvertinti poreikius, išsiaiškinti būtinus įrangos kiekius, nustatyti jos susidėvėjimą.

Šiaulių ligoninėje, pasak ministro, aktualus vadovo klausimas. „Buvęs vadovas yra laikinai nušalintas nuo pareigų, o dabartinė laikinai eina šias pareigas. Tokia situacija trukdo žmonėms dirbti. Galvosim, kaip šią situaciją išspręsti“, - teigė A. Veryga.

Ministras nieko nežadėjo

Respublikinės Šiaulių ligoninės medicinos direktorė, laikinai einanti generalinio direktoriaus pareigas Vaiva Makštutienė žurnalistams pristatė administracijos susitikimo su ministru rezultatus. Pasak jos, gydymo įstaigoje įvyko didžiulė pažanga ir tai daugelio skyrių darbo dėka. Ministrui pristatyta gydymo įstaigos ateities vizija, Konsultacinių paslaugų plėtra, radiologijos tyrimų būsimos patalpos, Vaikų ligų klinikos Priėmimo skyriaus problemos, nes vaikai čia gydomi kritinėmis sąlygomis.

„Ligoninėje yra daug vietų, kur reikia tvarkyti, tačiau visų poreikių patenkinti niekas negali, net ministras, tad ir jis šio vizito metu nieko nepažadėjo“, - teigė laikinoji gydymo įstaigos vadovė, vadovaujanti 2308 žmonių kolektyvui. Iš jų – 1033 slaugytojos ir 329 gydytojai. Praėjusiais, 2016 metais, ligoninėje gydėsi 41940 žmonių. 41 proc. jų – ne Šiaulių miesto gyventojai. Moters ir vaiko klinikos Akušerijos skyriuje pernai gimė 2317 naujagimių. (2015 metais gimė 2098 naujagimiai). Praėjusiais, 2016 metais, ligoninėje įsidarbino 17 jaunų gydytojų, po rezidentūros įgijusių gydytojų diplomus. Šis skaičius džiugina ir gydymo įstaigos vadovus, ir svečius.

Kaip ir buvo planuota, prof. A. Veryga dalyvavo ir Chirurgijos korpuso didžiojoje salėje vykusiose Šv. mišiose, skirtose Pasaulinei ligonių dienai paminėti. Mišias aukos Šiaulių vyskupas E. Bartulis. Aplankyta ir ligoninės koplytėlė, nes sprendžiamas ligoninės koplyčios statybų klausimas.

Ministras A. Veryga drauge su lydinčiais asmenimis lankėsi Moters ir vaiko klinikoje, kur apžiūrėjo Priėmimo, skubiosios diagnostikos ir intensyviosios slaugos skyrių, Vaikų ir paauglių psichiatrijos skyrių, Vaikų ligų skyrių bei renovuoti planuojamą Vaikų konsultacijų polikliniką.

Zita Katkienė, Respublikinės Šiaulių ligoninės viešųjų ryšių specialistė

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos