Tai beveik smagus galvosūkis bendram išprusimui: kurie iš šių gaminių nėra veganiški - Vaistai.lt

vaistai.lt

Tai beveik smagus galvosūkis bendram išprusimui: kurie iš šių gaminių nėra veganiški (245/0) 

Tai beveik smagus galvosūkis bendram išprusimui: kurie iš šių gaminių nėra veganiški, nors daugelis veganų juos valgo nė negalvodami kaip jie padarytiŽmonių kultūra yra keista tuo, kad mes nusprendžiame, ką valgyti, o ko - ne. Maisto prieinamumas tėra vienas iš veiksnių, nusprendžiančių, ką valgysime pietums. Štai arkliena Lietuvoje nėra populiarus maistas, nors visai netoli ji laikoma delikatesu. Veganai apskritai yra linkę save riboti dėl įvairių priežasčių, tačiau jiems surasti tinkamo maisto nėra lengva. Ir ne todėl, kad jo nėra - tiesiog norint būti veganu reikalingos specialios žinios.

Kaip jūs renkatės maistą? Tikriausiai perkate tai, kas jums skanu, ką mėgsta jūsų šeima. Galbūt dar pagalvojate ir apie sveikatą. Veganai, beje, dažnai pasirenka tokią dietą būtent dėl sveikatos priežasčių. Ir tegul - kiekvienas žmogus gali spręsti už save. O ar jūs galėtumėte būti veganu? Kaip manote, kuomet padarytumėte pirmą veganiškos mitybos klaidą? Galite pasitreniruoti - kurie iš šių gaminių nėra veganiški, o kurie veganams puikiai tinka?

1. Zefyrai

2. Multivitaminų sultys

3. Medus

4. Kopi Luwak (kava, verdama iš palminių musangų išmatose randamų pupelių)

5. „Coca-Cola“

6. „Guiness“ alus

7. Kokosų pienas

Net jei nesate veganas, galite šią užduotį laikyti galvosūkiu bendram išprusimui. Iš tiesų daugybė tikrų veganų suklysta būtent dėl šių produktų, todėl veganai turi daug išmokti, kol neklysdami išvengia visų gyvulinės kilmės maisto produktų.

Atsakymus rasite žemiau.

Veganams pasisekė, kad dabar daug produktų yra žymimi, kaip tinkami veganams. Tačiau vėlgi, jei šią mitybą priėmėte pakankamai neseniai ir nesate maisto gamybos žinovas, iš kur jums žinoti, ar zefyrai yra veganiški. O tokie jie tikrai nėra.

Zefyrams gaminti naudojama želatina, išgauta iš, dažniausiai, kiaulių kaulų. Dėl tos pačios priežasties veganai, vegetarai ir musulmonai negali valgyti ir guminukų, panakotos, želė ir kitų panašių saldumynų. Tuo tarpu sultys dažnai turi dažiklių, gaminamų iš vabzdžių kiautų. Jie naudojami ir „Coca-Cola“ gamyboje. Kopi Luwak kava taip pat nėra veganiška, nes musangos laikomos dažnai labai prastomis sąlygomis, o veganai yra prieš gyvūnų išnaudojimą. „Guiness“ alaus gamyboje naudojama želatina, kuri dažnai naudojama ir vyno gamyboje. Na, o kokosų pienas yra visiškai veganiškas.

Tuo tarpu medus kelia diskusijas. Kai kurie veganai mielai valgo medų ir teigia, kad tai - veganiškas produktas, dėl kurio gamybos bitės nenukenčia. Tačiau kiti pabrėžia, kad veganai prieštarauja gyvūnų išnaudojimui, o bitės medų neša sau.

Veganizmas, kaip ir kitos netradicinės mitybos kryptys, turi savų iššūkių. Tačiau įdomu tai, kad ir veganų bendruomenė sutaria ne visais su mityba susijusiais klausimais.

 

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 
Ieškomiausių TOP 5



Naudingos nuorodos