vaistai.lt

Taip vėžio dar niekas negydė – viso pasaulio mokslininkai sužavėti Izraelio sukurtu unikaliu ir nuostabiai efektyviu „ALPHA DaRT“ metodu (714/0) 

Taip vėžio dar niekas negydė – viso pasaulio mokslininkai sužavėti Izraelio sukurtu unikaliu ir nuostabiai efektyviu „ALPHA DaRT“ metodu„ALPHA DaRT“ gydymo būdas toks efektyvus, kad daugiau kaip 78 % atvejų visiškai sunaikina naviką.

Izraelio įmonė „Alpha Tau Medical“ sukūrė naują gydymo nuo vėžio metodą, kurio metu yra atakuojamas navikas, tačiau tuo pačiu nepaveikiami sveiki audiniai.

Kaip skelbia „The Jerusalem Post“, gydymas vadinamas „Alpha DaRT“.

„Alpha DaRT“ metodu yra pirmą kartą panaudojama alfa spinduliuotė kietų navikų gydymui. Tačiau jos lygis toks, kad kūnas dar ją gali toleruoti.

Alfa dalelės, nesukeldamos šalutinio poveikio sveikoms ląstelėms, turi daug galimybių sunaikinti vėžines ląsteles. Tačiau alfa dalelių kelionė audiniu yra ganėtinai trumpa. O tai reiškia, kad iki šiol jos negalėjo pasiekti viso naviko.

„ALPHA DaRT“ technologijos atveju yra naudojamas radioaktyvusis izotopas radis-224. Jis tarsi maža torpeda patenka į naviko centrą ir skilimo metu pradeda skleisti alfa daleles, naikinančias naviką iš vidaus.

Toks metodas „ALPHA DaRT“ padaro nuostabiai galinga vėžį naikinančia priemone, turinčia minimalų šalutinį poveikį.

Pirmieji tyrimai atrodo labai perspektyviai

Viename paskutiniųjų tyrimų buvo nustatyta, kad taikant „ALPHA DaRT“ gydymo metodą, 100 % atveju navikas susitraukė, o 78 % atveju navikas buvo visiškai sunaikintas.

Šią technologiją sukūrė Tel Avivo universiteto profesoriai Itzhak‘as Kelson‘as bei Yona Keisari. O 2016-aisiais Uzi Sofer‘is įkūrė „Alpha Tau“ kompaniją, kuri labai sparčiai auga ir dabar joje dirba jau daugiau kaip 40 savo srities profesionalų.

Įdomu yra ir tai, kad „ALPHA DaRT“ technologija yra tokia perspektyvi, kad prie jos dirba bei tyrimus atlieka praktiškai viso pasaulio mokslininkai. Tyrimai vykdomi Izraelyje, Kanadoje, Japonijoje, Rusijoje, Italijoje ir JAV.

Ir nors iki plačiai prieinamo super efektyvaus vaisto nuo vėžio dar teks palaukti, tačiau puikūs pirmieji rezultatai ir didžiulis pasaulio mokslininkų susidomėjimas „ALPHA DaRT“ gydymo metodu leidžia tikėtis, kad turėsime dar vieną ginklą kovoje su vėžiu.

Parengta pagal:
The Jerusalem Post

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos