vaistai.lt

Tiesiog nebėra kitos išeities – Vokietija rengiasi imtis drakoniškų priemonių kovoje su tymais (418/0) 

Tiesiog nebėra kitos išeities – Vokietija rengiasi imtis drakoniškų priemonių kovoje su tymaisSu kiekviena diena tymai Europoje tampa vis rimtesne problema, ne išimtis ir Vokietija. Šalies sveikatos ministras Jens’as Spahn’as matydamas, kad tėvai vengia skiepyti savo vaikus nuo tymų, ryžosi imtis tokių veiksmų, kad kai kurie juos net pavadintų drakoniškais.

Skelbiama, kad Vokietijos sveikatos ministras pateikė vyriausybei svarstyti įstatymo projektą, kuriame numatytos iki 2500 eurų siekiančios baudos tėvams, neskiepijusiems savo mokyklinio amžiaus vaikų.

Jens’as Spahn’as patikino, jog įstatymu siekiama „ne bausti žmones. Tikslas yra užtikrinti, kad žmonės būtų imunizuoti (paskiepyti nuo tymų aut. past.)“.

Priimtas įstatymas užkirstų kelią vaikams patekti į darželius ir ikimokyklines grupes, o už neskiepytus vyresnius vaikus – skaičiuojant nuo 6-erių metų amžiaus – tėvams tektų sumokėti baudą.

Toks Spahn’o pateiktas nacionalinio lygio teisės aktas atspindi vietos valdžios pastangas. Praėjusį mėn. Brandenburge – federalinėje žemėje šiaurės rytų Vokietijoje – buvo pirmą kartą įvestas privalomas skiepijimas vaikams, kurie nori patekti į darželius.

Po tokio žingsnio Vokietijoje atsirado sakančių, jog tokio reikalavimo reikia nacionaliniu mastu, tačiau buvo ir tokių, kurie teigė, jog tokios priemonės yra šeimos laisvių ribojimas.

Spahn’as „ZDF“ televizijai teigė, kad „tokios diskusijos per pastaruosius 10-20 metų vyksta nuolat, bet kai yra protrūkis ir vaikai bei studentai negali eiti į mokymosi įstaigas, visi sako, kad galėtume, kad turėtume kažką daryti. Bet to kas daroma – neužtenka.“

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) antradienį paskelbė dar vieną įspėjimą dėl didėjančios tymų grėsmės. „Jei į [tymų] protrūkį nebus sureaguota laiku ir kompleksiškai, virusas ras būdų, kaip pasiekti kuo daugiau pažeidžiamų [neturinčių imuniteto tymams] žmonių ir išplisti į kitas šalis ir už [Europos] regiono ribų.“

Praėjusį mėnesį PSO teigė, kad šiais metais tymų atvejų padidėjo 300 proc., lyginant su pirmuoju 2018-ųjų metų ketvirčiu.

O Jungtinių Tautų sveikatos agentūra pažymėjo, kad per pirmuosius du 2019-ųjų metų mėnesius Europoje tymais užsikrėtė daugiau nei 34 000 žmonių.

Dauguma šių atvejų yra užfiksuoti Ukrainoje ir tai laikoma tymų protrūkio vieta. Tačiau tymais sergančių žmonių yra fiksuojama praktiškai visoje Europoje ir nuo tos pačios Ukrainos iki Izraelio.

Blogiausia situacija yra Ukrainoje ir per pirmuosius du 2019-ųjų metų mėnesius šioje šalyje tymais užsikrėtė daugiau kaip 25 000 žmonių.

Vokietijoje 2018-aisiais buvo fiksuojama daugiau kaip 500 susirgimų tymais atvejų, o šiais metais jau yra užfiksuota 300.

PSO pažymi, kad tymais yra labai lengva užsikrėsti, bet tuo pačiu yra visiškai lengva jų išvengti, jei tik yra skiepijamasi.

Darius Verbickas

 

Parengta pagal:
DW

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos