vaistai.lt

Tikslinama atvejo apibrėžtis: rizikingomis skelbiamos naujos šalys (443/0) 

Tikslinama atvejo apibrėžtis: rizikingomis skelbiamos naujos šalysSveikatos apsaugos ministerija (SAM), reaguodama į tai, kad daugėja koronaviruso (COVID-19) atvejų Honkonge, Irane, Japonijoje, Pietų Korėjoje ir Singapūre bei atsižvelgusi į Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro gaires, patikslino atvejo apibrėžtį. Tai reiškia, kad nuo šiol šios šalys priskiriamos rizikingoms teritorijoms.

Anksčiau tokiomis buvo laikoma visa Kinijos Liaudies Respublika, o vasario 24 d. šį sąrašą papildė Šiaurės Italijos regionai (Veneto, Lombardijos, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos).
Taip pat patikslina, kad įtariamu atveju laikomas toks atvejis, kai žmogui pasireiškia ūmi kvėpavimo takų infekcija, t. y., jaučiamas bent vienas iš šių simptomų: kosulys, karščiavimas, apsunkintas kvėpavimas, ir  14 dienų laikotarpiu iki simptomų pradžios atitinka bent vieną iš šių epidemiologinių kriterijų: arba žmogus turėjo artimą sąlytį  su patvirtintu ar tikėtinu COVID-19 atveju, arba keliavo į Kiniją, Šiaurės Italiją, Honkongą, Iraną, Japoniją, Pietų Korėją ir Singapūrą, arba dirbo aplinkoje, kurioje buvo gydomi asmenys, sergantys COVID-19.

Visų keliautojų, per pastarąsias dvi savaites buvusių Kinijoje, Šiaurės Italijoje – Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionuose, taip pat Honkonge, Irane, Japonijoje, Pietų Korėjoje ir Singapūre prašoma registruotis užpildant NVSC interneto svetainėje pateikiamą anketą bei dvi savaites vengti artimų socialinių kontaktų.

Neseniai iš rizikingų teritorijų sugrįžusiesiems 14 dienų nuo paskutinės buvimo šiose šalyse dienos rekomenduojama likti namuose ir stebėti savo sveikatą. Tuo metu, pajutus į gripą panašius simptomus, tokie žmonės nedelsiant turėtų skambinti bendruoju pagalbos tarnybų telefonu 112. 

Raštas dėl naujojo koronaviruso (COVID-19) atvejo apibrėžimo atnaujinimo.

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos