vaistai.lt

Tinkleliai nuo vabzdžių – genialiai paprastas ir nepralenkiamas išradimas (1566/0) 

Tinkleliai nuo vabzdžių – genialiai paprastas ir nepralenkiamas išradimasŠylant orams vis dažniau norisi pabūti namuose ar kaimo sodyboje, pasimėgauti ramybe ir artimųjų kompanija. Tačiau lauko temperatūrai pakilus aukščiau, padidėja ir vabzdžių kiekis, trukdantis džiaugtis ramiais vasaros vakarais. Ši problema ypatingai sena, ir priemonių jai įveikti sukurta išties daug – nuo purškiamų vabzdžius atbaidančių priemonių iki tinklelių, montuojamų ant lango rėmo. Pastaroji priemonė – ypatingai patogi ir efektyvi.

Intensyvi kova su vabzdžiais

Padidėjęs geliančių vabzdžių skaičius šiltuoju metų laikotarpiu kankina ne tik šiuolaikinę visuomenę. Būdų, kaip kovoti su šia problema, ieškota ir daugiau nei prieš šimtą metų. Vertėtų akcentuoti, kad ramybę drumsčia ne tik uodai ar mašalai, bet ir musės, prie maisto įkyriai lendančios širšės ar bitės. Šiandien efektyviausia priemone, padedančia apsaugoti ir maistą, ir save, laikomi tinkleliai nuo vabzdžių, tačiau iki jų sukūrimo reikėjo nueiti ilgą kelią.

Tinkleliai nuo vabzdžių – genialiai paprastas ir nepralenkiamas išradimasDalis žmonių vis dar tiki, kad geriau nei specialūs tinkleliai gelbsti įvairios ant kūno purškiamos priemonės. Deja, jos, nors ir padeda kovoti su vabzdžiais, kenkia žmogaus organizmui. Įvairūs cheminiai priedai, esantys šių purškalų sudėtyje, turi neigiamos įtakos sveikatai, ypatingai jeigu tai – pigios priemonės. Šios dažnai būna ir neefektyvios, veikiančios kaip placebas – žmogus pats įtiki priemonės poveikiu, nors ji neturi jokios naudos.

Kovojant su tokiais vabzdžiais kaip musės ar širšės, kaimo sodybose dažniausia priemone buvo rankų darbo musių muštukas. Iš pradžių jį atstojo laikraštis, tačiau vėliau tam buvo sukurtas atskiras įrankis. Musių muštuką 1900 patentavo Robertas R. Montgomeris. Deja, ilgainiui buvo pastebėta, kad toks vabzdžių naikinimo būdas kenkia būsto interjerui – ant baldų, sienų, kitų paviršių lieka žymės, kurias sunku išvalyti.

Tiesa, tinkleliai nuo vabzdžių išrasti ir kaip kovos su mašalais ar uodais priemonė pritaikyti buvo dar seniau. Tai įvyko maždaug 1709-aisiais. Kai kurie tiki, kad tinklelio nuo vabzdžių technologija pirmiausia buvo patentuota Amerikoje, tačiau panašių jo versijų ir kelių to paties išradimo patentų taip pat buvo ir Kanadoje, Australijoje. Ilgainiui toks kovos su vabzdžiais būdas paplito po visą pasaulį, o šiandien nemažai skirtingų jų modelių turime ir Lietuvoje.

Tinklelio technologija buvo tobulinama ilgą laiką. Nuo paprastų medžiaginių tinklelių, naudotų pačioje pradžioje, pereita prie funkcionalių ir šiandien itin populiarių aliuminių tinklelių. Tai – genialiai paprasta, tačiau saugi, efektyvi priemonė, neleidžianti į namų patalpas patekti erzinantiems vabzdžiams ir netrukdanti oro cirkuliacijai pravėrus langą.

Šiuolaikiškų tinklelių privalumai

Šiandien tinkleliai nuo vabzdžių išsiskiria plačia spalvų palete, keliais skirtingais pritaikymo būdais ir modelių tipais. Vienas iš šios priemonės suteikiamų išskirtinumų – apsauga ne tik vabzdžių, bet ir pūkų, kitokių alergenų. Tinklelius montuoti ant langų verta ir dar dėl kelių priežasčių:

  • Juos galima montuoti ne tik ant lango, bet ir ant durų rėmo.
  • Tai – kovos su vabzdžiais įrankis, negadinantis nei interjero, nei eksterjero.
  • Tinklelius pritaikyti galima ir biure, ir bute, ir nuosavame name.
  • Atsižvelgiant į poreikius, tinklelį montuoti galima tiek vidinėje, tiek išorinėje lango pusėje.

Tai – universalus ir labai praktiškas būdas kovai su uodais, musėmis ar mašalais. Tinkleliai nuo vabzdžių vis labiau mėgstami ne tik sodybų savininkų, bet ir miesto gyventojų. Apsaugoti savo namus, namiškius ir mėgautis vasaros ramybe nevaikant erzinančių mašalų – išties paprasta, patogu ir nebrangu.

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos