vaistai.lt

Tiriamas Marijampolės savivaldybės gyventojams tiekiamas geriamasis vanduo (952/0) 

Tiriamas Marijampolės savivaldybės gyventojams tiekiamas geriamasis vanduoValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad Marijampolės VMVT, gavusi gyventojų skundus dėl nepriimtino UAB „Sūduvos vandenys“ tiekiamo geriamojo vandens kvapo, atlieka tyrimą.

Skundai Marijampolės VMVT pasiekė 2018 m. liepos 18 d. Tą pačią dieną iš vartotojo buvo atrinkti viešai tiekiamo geriamojo vandens mėginiai ir nuvežti ištirti į Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) Kauno skyrių.

Pažymėtina, kad UAB „Sūduvos vandenys“ privalomai neinformavo Marijampolės VMVT apie vandenvietėje planuojamus atlikti dezinfekavimo darbus ir nepranešė apie kilusią problemą.

Liepos 19 d. Marijampolės VMVT atliko Marijampolės miesto pirmosios vandenvietės, iš kurios tiekiamas galimai netinkamos kokybės geriamasis vanduo, patikrinimą. Jo metu nustatyta, kad UAB „Sūduvos vandenys“ I vandenvietėje buvo dezinfekuojamas vandens filtras. Sugedus hidraulinei sklendei, dalis filtro dezinfekcinio skysčio pateko į geriamojo vandens rezervuarą. Dėl filtro dezinfekciniame skystyje susidariusių antrinių junginių, vanduo įgavo nepriimtiną kvapą ir skonį, tačiau patikrinimo metu laisvo chloro kiekis vandenyje neviršijo rekomenduojamos normos.

Patikrinimo metu Marijampolės VMVT atrinko viešai tiekiamo geriamojo vandens mėginius dezinfekcijos metu susidarantiems antriniams junginiams (haloformams) bei jusliniams rodikliams nustatyti. Tyrimams geriamojo vandens mėginiai buvo paimti ir vandenvietėje, ir pas vartotoją bei išsiųsti ištirti į NMVRVI. Gauti tyrimų rezultatai bus nedelsiant paskelbti VMVT interneto svetainėje.

UAB „Sūduvos vandenys“, gavusi gyventojų skundus, iš Marijampolės miesto I vandenvietės paėmė mėginius dezinfekcijos metu susidarantiems antriniams junginiams nustatyti. Gauti tyrimų rezultatai rodo, kad po nugeležinimo ir chloravimo dezinfekcijos metu susidarančių antrinių junginių kiekis geriamajame vandenyje yra 2,99 µ/l ir neviršija nustatytos ribinės vertės (leidžiama riba 100 µ/l). Tačiau esant nepriimtinam vandens kvapui, VMVT rekomenduoja maistui naudojamą geriamąjį vandenį virinti arba nevartoti jo iki bus gauti galutiniai tyrimų rezultatai.

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos