vaistai.lt

Tobulinama maisto kontrolė ES (919/0) 

Tobulinama maisto kontrolė ESEuropos Parlamentas priėmė naują reglamentą dėl oficialios maisto kontrolės tobulinimo. Šį reglamentą pasiūlė Europos Komisija, jo tikslas – padidinti valstybių narių gebėjimą atpažinti, sumažinti ar visai pašalinti riziką žmonių ir gyvūnų sveikatai bei augalų saugai.

Reglamente numatytos priemonės, įgalinančios modernizuoti ir supaprastinti Europos Sąjungos (ES) maisto kontrolės sistemą, siekiant, kad maistas būtų saugus visoje žemės ūkio ir maisto grandinėje. Šis reglamentas leis sumažinti šiuo metu galiojančių ES teisės aktų nuo 70 iki 5, palengvins biurokratinę naštą ir padės lengviau savo veiklą vykdyti ūkininkams, maisto gamintojams ir perdirbėjams.

Minėtame dokumente numatytos paprastesnės, mokslu ir rizikos vertinimu pagrįstos taisyklės, kuriomis vadovaujantis verslo procesai galės vykti efektyviau, kontrolė taps veiksmingesnė ir skaidresnė, o ES piliečius pasieks tik saugūs ir kokybiški maisto produktai.

Šis teisės aktas taip pat atveria kelią ilgai lauktam gyvūnų gerovės referentinių centrų steigimui ES valstybėse narėse.

„Šis dokumentas parengtas po ilgų svarstymų ir diskusijų. Reikia pasidžiaugti politinėse derybose pasiektu susitarimu, tikimės konstruktyvaus dialogo su valstybėmis narėmis, Europos Parlamentu ir visomis suinteresuotomis institucijomis, siekiant vienodo požiūrio įgyvendinant šio reglamento nuostatas. Artimiausiu metu pradėsime rengti konkrečius nurodymus kaip užtikrinti šio reglamento sėkmingą taisyklių taikymą praktikoje“, – komentavo ES komisaras, atsakingas už sveikatą ir maisto saugą, Vytenis Andriukaitis.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos