vaistai.lt

Toliau mažinama administracinė našta medikams (606/0) 

Toliau mažinama administracinė našta medikamsVyriausybė toliau mažina administracinę naštą medikams – šiandien pritarta Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymui masažuotojams, kineziterapeutams, ergoterapeutams ir kai kurių kitų praktikų medikams paraiškas teikti ir licencijas registruoti elektroniniu būdu. Šiuo metu elektroniniu būdu jau registruojamos medicinos, slaugos ir akušerijos praktikos licencijos.

Be to, nuo šiol medikams, besikreipiantiems licencijų į Valstybinę akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybą (Akreditavimo tarnyba), nebereikės pateikti profesinės kvalifikacijos įgijimą patvirtinančių dokumentų, jei jie bus registruoti Diplomų, atestatų ir kvalifikacijos pažymėjimų registre.

Dar viena naujovė tai, kad Akreditavimo tarnyba gaus informaciją iš Įtariamųjų, kaltinamųjų ir nuteistųjų registro, tai leis operatyviai reaguoti į įsiteisėjusius teismų sprendimus, kuriais licencijų turėtojams uždrausta verstis medicinos, slaugos ar akušerijos praktika.

Visi šie pokyčiai bus įgyvendinti Ministrų kabinetui šiandien pritarus SAM siūlymui pakoreguoti Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų praktikos licencijų registro (Licencijų registras) nuostatus. Taip pat pritarta, kad šį registrą tvarkytų viena institucija – Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba. Iki šiol Licencijų registrą kartu su Akreditavimo tarnyba tvarkė Lietuvos odontologų rūmai bei Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba.

 

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos