vaistai.lt

VLK ekspertai kartu su Lietuvos banko atstovais aptarė IT klausimus (Video) (1031/0) 

VLK ekspertai kartu su Lietuvos banko atstovais aptarė IT klausimusValstybinėje ligonių kasoje prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) lankėsi Lietuvos banko atstovai, kurie domėjosi VLK įdiegtomis informacinėmis technologijomis (IT), taip pat buvo pasikeista aktualia informacija IT priežiūros klausimais.
 
Susitikimo metu VLK Informacinių sistemų plėtros skyriaus vedėjas Saulius Štarolis pristatė VLK IT tinklą, papasakojo apie jo naudotojus, plėtros perspektyvas. VLK valdo 19 informacinių sistemų, iš jų 5 – valstybinės. Visos jos reikalauja nuolatinės techninės priežiūros, savalaikio atnaujinimo, saugos užtikrinimo.

Ligonių kasų valdomos informacinės sistemos yra reikalingos ne vien ligonių kasoms. IT pasitarnauja sklandžiam, operatyviam institucijų darbui, duomenų apsikeitimui ne tik Lietuvoje, bet ir Europos Sąjungos šalyse.
 
„Šiandien negalėtume įsivaizduoti privalomojo sveikatos draudimo be Draudžiamųjų privalomuoju sveikatos draudimu registro, privalomojo sveikatos draudimo informacinės sistemos „Sveidra", kuri nuolat technologiškai pertvarkoma, tobulinama. Na, o šiuo metu vykdomas šios sistemos modernizavimas",– sakė S. Štarolis.
 
Pasak jo, ligonių kasų darbuotojai jau ne vienerius metus kasdien naudojasi Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto valdymo reikmėms – finansų apskaitai tvarkyti – Finansų valdymo ir apskaitos informacine sistema, Europos Sąjungos duomenų mainų, Eilių valdymo, Dokumentų valdymo ir kitomis informacinėmis sistemomis.

„Šiais laikais jau neįsivaizduojamas popierinių dokumentų siuntimas paštu ar jų gabenimas – visus reikalingus duomenis tiek medikas, tiek pacientas gali rasti savo kompiuteryje",– teigė S. Štarolis.
 
Pasak jo, VLK užduotis – užtikrinti, kad kuo daugiau reikalingų duomenų kiekvienas žmogus rastų VLK informacinėse sistemose ir saugiai jais naudotųsi. „Mums svarbu, kad gyventojams informacija apie PSDF biudžeto lėšomis suteiktas sveikatos priežiūros paslaugas, įsigytus vaistus ir medicinos pagalbos priemones būtų pateikiama nemokamai, saugiai ir prieinamai",– sakė S. Štarolis.
 
Šiuo metu internetu gyventojams pasiekiamos šios elektroninės paslaugos:

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės




Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos