vaistai.lt

VVKT vadovas G. Andrulionis: „Lietuva bendradarbiaus su kaimynais atliekant vaistų vertinimus“ (747/0) 

VVKT vadovas G. Andrulionis: „Lietuva bendradarbiaus su kaimynais atliekant vaistų vertinimus“Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT), reaguodama į šią savaitę Varšuvoje (Lenkijoje) tarp Lietuvos, Lenkijos, Slovakijos, Čekijos ir Vengrijos sveikatos apsaugos ministrų pasirašytą bendradarbiavimo susitarimą, tvirtina, kad tai labai svarbus žingsnis į priekį stiprinant šių šalių bendradarbiavimą sveikatos technologijų – naujai sukurtų vaistų – vertinimo srityje. Tai leis užtikrinti, kad mūsų šalį pasiektų tik patys veiksmingiausi ir saugūs vaistai, reikalingi pacientams gydyti.

VVKT vadovo Gyčio Andrulionio teigimu, Lietuvoje, kaip ir daugumoje Europos Sąjungos (ES) valstybių, baigiama įdiegti sveikatos technologijų, susijusių su vaistais, vertinimo sistema.

„Jos pagrindu tapo institucijos įgyvendintas ES lėšomis finansuotas projektas, kurio metu sukurta vertinimo sistema, susijusi su naujai sukuriamų vaistų vertinimu ir atranka. Tai labai svarbu prieš priimant sprendimą – leisti ar ne vaistą registruoti Lietuvoje ir jį vartoti mūsų šalies pacientams. Taigi jau esame šiek tiek pažengę šioje srityje. O šis susitarimas tarp penkių valstybių leis ne tik dalintis gerąja patirtimi, bet ir tobulinti tam tikras veiklas vertinant vaistus, nustatant jų kainas, priimant sprendimus dėl jų atsiradimo rinkoje“, - sako G. Andrulionis.

Anot jo, jau artimiausiu metu bus inicijuotas susitikimas, kurio metu sieksime sutarti, kaip galėtume atlikti bendrus vaistų vertinimus.

„Neabejojame, kad tai padės dar labiau pagerinti mūsų piliečių sveikatą, padidins vaistų saugumą ir prieinamumą pacientams“, - tvirtino VVKT vadovas G. Andrulionis.

VVKT primena, kad šis 5 valstybių sveikatos apsaugos ministrų pasirašytas susitarimas leis sustiprinti šalių derybines galias, įsigyjant inovatyvius vaistus, kurie paprastai yra labai brangūs. Vienai valstybei tokiais atvejais sunku ne tik juos įsigyti, bet ir derėtis dėl mažesnių kainų su vaistų gamintojais. Tai padaryti galima šalims glaudžiant bendradadarbiaujant, t.y. organizuojant ne tik bendras derybas su brangių vaistų gamintojais, bet ir bendrus jų pirkimus.

 

Informacija iš:

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos