vaistai.lt

Vaikų odontologai: pasirūpinkite savo atžalomis atsakingai (993/0) 

Vaikų odontologai: pasirūpinkite savo atžalomis atsakingaiGeras vaikų gydytojas yra tas, kuriam rūpi mažojo paciento sveikata, saugumas ir emocinė ramybė. Tai ypatingai aktualu, kalbant apie vaikų odontologus. Labai svarbu įgyti mažylio pasitikėjimą, užmegzti kontaktą su juo. Nuo pirmos pažinties gali susiformuoti baimė dantų gydytojams arba atvirkščiai – įprotis visam likusiam gyvenimui rūpintis savo dantimis. Juk žinome, kad nuo žmogaus burnos būklės didele dalimi priklauso viso organizmo savijauta.

Vaikų odontologai tvirtina, nuo sostinės gydytojų darbo kokybės priklauso visos šalies odontologų įvaizdis. Į sostinę savo atžalas tvarkyti dantis atveža tėveliai ne tik iš Vilniaus apylinkių, bet ir kitų miestų. Todėl sostinės dantų gydytojai puikiai moka teigiamai nuteikti mažuosius prieš bet kokią odontologinę procedūrą. Dirbdami su vaikais, jie renkasi tokius metodus, kurie sudomina jaunuosius pacientus ir nukreipia mintis nuo procedūrų baimės. Reikiamas procedūras gydytojas pradeda tik susipažinus su įrankiais, kurie bus naudojami.

Pasidomėjus, kokius klausimus dažniausiai užduoda tėvai, atvedę mažylį pas gydytoją, išgirdome,  jog dažniausias tėvelių rūpestis – kada reikia susirūpinti ir apsilankyti pas vaikų dantų gydytoją?  Vaikų odontologai išskyrė pagrindines priežastis, kada jų paslaugos vaikams esti būtinos:

  • Kai mažylis skundžiasi danties skausmu ir jaučiamas diskomfortas burnoje;
  • Kyla įtarimas dėl atsiradusio ėduonies;
  • Nesate įsitikinę ar vaikas gerai išsivalo dantis ir norite, jog gydytojas tai įvertintų;
  • Profilaktiniam patikrinimui, pradedant lankyti mokyklą ar darželį;
  • Profilatiniui patikrinimui bet kokio amžiaus vaikui 2 kartus per metus, o esant didesnei karieso rizikai ir  3 -4 kartus per metus.

Kaip jau minėta, vaikai dažnai bijo dantų gydytojų ir tėveliams dideliu privalumu tampa neskausmingas gydymas. Todėl, tiek sostinės klinikose, tiek ir mažesnių miestų gydymo įstaigose, dantų gydymas atliekamas intraveninėje sedacijoje ar bendroje nejautroje. Šie gydymo būdai taikomi ne tik kai vaikai esti psichologiškai nepasirengę dantų gydymui, jaučia sustiprintą baimę, bet ir atliekant ilgas bei sudėtingas procedūras. Dėl intraveninės sedacijos ar bendros nejautros dažniau iškyla klausimų tėvams, nei vaikams. Todėl vaikų odontologai Vilniuje mielai konsultuoja dar prieš pradedant darbą su jaunuoju pacientu.

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos