vaistai.lt

Veidas išduoda, kokių vitaminų jums trūksta (3812/0) 

Veidas išduoda, kokių vitaminų jums trūkstaVeidas – mūsų organizmo būklės atspindys. Patinusios akys, išsausėjusi ir blyški oda gali reikšti ne tik miego trūkumą, trumpalaikį nuovargį, bet ir tai, kad jums trūksta vitaminų.

Patinusios akys

Visi mano, kad paburkusios ir patinusios akys – ilgo verkimo ar nemiegotos nakties rezultatas. Todėl jei akys tik kartais patinusios – visiškai normalu. Tačiau, jei jūsų akys nuolat paburkusios, tai gali reikšti, kad jums trūksta jodo. Tai pasitaiko nedažnai, tačiau gali būti rimtas dalykas. Todėl, siekiant neutralizuoti jodo trūkumą, rekomenduojama naudoti jodo turinčius maisto produktus.

Kas padeda? Pieno produktai (jogurtas, mocarela, pienas ir kt.), spanguolės, dumbliai arba jūros gėrybės.

Blyški oda

Net itin blyški oda nebūtinai reiškia, kad jums trūksta vitaminų. Visgi jei pastebėjote, jog jūsų veidas jau kurį laiką pablyškęs, gali būti, kad organizmas gauna ne visą reikalingą vitaminų kiekį. Galima priežastis yra vitamino B12 trūkumas. Sunkiais atvejais gydytojas gali paskirti visą vitaminų kursą. Tačiau tinkamas maistas taip pat gali padėti užkirsti kelią panašiems negalavimams.

Kas padeda? Jautiena, varškė, kepenys, austrės ir žuvys, tokios kaip silkės, skumbrės arba upėtakiai.

Sausi plaukai

Nemažai merginų vargsta dėl sausų plaukų. Atrodo, maitinate juos aliejais ir naudojate tinkamą šampūną. Visgi tikriausiai priežastis glūdi giliau – jūsų organizmo viduje. Priežastis gali būti biotino trūkumas. Kai jo trūksta, paprastai plaukai tampa sausesni, trapūs, greičiau lūžinėja ir veliasi. Biotinas būtinas plaukų augimui, tačiau, kaip ir daugelis kitų svarbių vitaminų ir mineralų, svarbus visam organizmui ir reikalingas norintiems turėti sveiką odą ir plaukus bei tvirtus nagus.

Kas padeda? Kiaušiniai, pomidorai, ankštiniai augalai (pvz., žirniai arba sojos pupelės) ir avižiniai dribsniai.

Skilinėjančios lūpos

Šviesios, skilinėjančios lūpos, įtrūkimai kampučiuose gali rodyti geležies trūkumą. Pirmieji geležies trūkumo simptomai yra šviesios lūpos, išblyškusi veido spalva, vėliau gali paimti nuovargis, užklupti kiti negalavimai. Reikėtų vartoti maisto, kuris turi pakankamai geležies.

Kas padeda? Kepta dešra, sūdyta jautiena, austrės, lęšiai, vištidės ir baltos pupelės.

Pleiskanojanti oda

Sausa, jautri, pleiskanojanti oda – tikras vargas, ypač artėjant šaltajam laikotarpiui. Visgi jei jus vargina minėta veido odos problema, gali būti, kad oda tapo sausa, suirzusi ne tik dėl oro kaitos, o dėl to, kad jums trūksta A, C, E, B grupės vitaminų.

Kas padeda? Žuvų taukai, kepenys, pieno produktai, kiaušinio tryniai, morkos, moliūgai, pomidorai, kopūstai, špinatai, brokoliai, salotos, abrikosai.

Jautrios dantenos

Kraujuojančios dantenos ar jautrūs dantys rodo, kad trūksta vitamino C. Šis vitaminas yra būtinas jungiamajam audiniui susidaryti, nes jis padeda formuoti kolageną. Bet ne tik tai – vitaminas C yra gyvybiškai svarbus, nes sustiprina mūsų imuninę sistemą ir yra negaminamas mūsų organizme. Todėl svarbu vartoti askorbo rūgšties. Prakalbus apie vitaminą C, iškart minimi apie citrusiniai vaisiai, tačiau yra daugybė kitų maisto produktų, kurių sudėtyje yra žymiai daugiau vitamino C nei citrinose ar apelsinuose.

Kas padeda? Kopūstinės daržovės (brokoliai, žalieji kopūstai), špinatai, serbentai, pipirai.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos