vaistai.lt

Veido chirurgija be skalpelio: naujausios odos jauninimo procedūros (3601/0) 

Ryškus pagurklis: stebuklingi serumai - ne išeitisTiems, kuriuos gąsdina chirurginės operacijos, bet norisi patobulinti savo išvaizdą, rekomenduojama rinktis neinvazines procedūras. Kai kurioms iš jų pakanka vos kelių valandų, joms atlikti nereikia imti ilgų nedarbingumo atostogų. „Veido atjauninimo procedūros be skalpelio turi daug pliusų prieš chirurgines operacijas - estetiniu atžvilgiu nepalieka randų ir nėra ilgo skausmingo gijimo laikotarpio, o rezultatai išlieka kelis mėnesius, taip pat finansiškai labiau prieinama daugeliui žmonių“, - savo mintimis dalijosi medicinos kosmetologė Diana Bekasėnė.

Senėjimas yra neišvengiamas biologinis individualaus organizmo procesas, kuris gali nepriklausyti nuo biologinio amžiaus ir dažnai prasideda jauname amžiuje. Veido oda yra bendro organizmo senėjimo proceso atspindys. Tad norint išvengti per greito odos senėjimo, rekomenduojama pradėti rūpintis ja pirmiausia atliekant neinvazines, t.y. nechirurgines procedūras.

Vienos populiariausių nechirurginių grožio procedūrų yra cheminis veido ir kaklo odos šveitimas, dermabrazijos procedūros, injekcijos, atliekamos mezoterapijos būdu bei taikant biorevitalizaciją, raukšlių lyginimas lazeriu, fototerapija ir kitos aparatais atliekamos procedūros.

Odos šlifavimas

Atjauninti veido odą be chirurginio skalpelio tikrai įmanoma. Odos paviršiaus korekcijos procedūromis įvairiais būdais yra pagražinama oda. Atliekant odos šlifavimą, t.y. cheminį šveitimą (odą patepus rūgštimi) ar dermabrazijos procedūrą (mechaninį negyvų odos ląstelių nušveitimą), yra pašalinamos senos negyvos ląstelės, skatinamas ląstelių atsinaujinimas. Odos šlifavimas sumažina saulės padarytą žalą, panaikina pigmentines, senatvines dėmes, smulkias ir gilesnes raukšles bei kitus odos trūkumus. Po šių procedūrų veidas vėl atgauna švytėjimą, jaunatviškumą, spindesį.

Užpildų injekcijos

Norint greitesnio rezultato atjauninat veido odą, siekiant išlyginti raukšleles, susidariusias aplink akis, pastangrinti pakritusią veido odą ar tiesiog pagražinti veido bruožus, siūloma atlikti užpildų injekcijas. Užpildai labai tinkama procedūra gilioms raukšlėms, skruostams ir lūpoms. Užpildai veidui gali suteikti putlumo ir po šių injekcijų raumenys lieka judrūs, visiškai priešingai nei įleidus botokso. Užpildų injekcijos yra patogus būdas panaikinti pirmuosius senėjimo pėdsakus. Dažniausiai pasirenkamos injekcijos yra hialurono rūgšties, kolageno užpildai. Hialurono rūgštis drėkina odą sulaikydama joje vandenį, perduoda iš kraujo į gyvas odos ląsteles gyvybines maisto medžiagas. Dėl natūralaus senėjimo proceso kolageno kiekis dermoje mažėja, dėl to veide atsiranda raukšlių. Norint jas panaikinti naudojamos kolageno užpildų injekcijos.

Fototerapija

Kita efektyvi odos jauninimo procedūra - fototerapija, tai yra šviesos terapija, kuomet naudojamos tam tikro ilgio šviesos bangos, generuojamos lazerių, LED (šviesos diodų), fluorescencinių lempų. Moksliškai įrodyta, kad LED terapija efektyviai gydo spuogus, odos susirgimus - žvynelinę, taip pat tai puiki priemonė žmonėms, sergantiems depresija. Grožio procedūrose šviesos terapija skatinama kolageno ir elastino gamyba, tai yra pažangiausia neinvazinė sistema raukšlėms lyginti.

Infraraudonųjų spindulių lazeris

Odos stangrinimas lazeriu yra dar viena šiuolaikinė, neinvazinė, nechirurginė procedūra, kuriai naudojamas infraraudonųjų spindulių lazeris. Procedūros metu oda stangrinama šildant kolageną po odos paviršiumi. Šiuo metodu lyginamos raukšlės, oda atsipalaiduoja ir įgyja jaunatviškesnę išvaizdą. Oda lazeriu stangrinama be skausmo ir tinka bet kuriai veido vietai, kuri yra suglebusi, nukarusi ir praradusi savo elastingumą - tai gali būti kakta, raukšlės ties akių kampučiais, dvigubas pagurklis. Odos stangrinimo lazeriu procedūra ilgam laikui paskatina kolageno gamybą, kadangi infraraudonieji spinduliai giliai įsiskverbia po derma ir oda sustangrėja gilesniuose sluoksniuose.

„Taigi, svarbiausias skirtumas tarp neinvazinių grožio procedūrų ir kitų grožio operacijų yra tas, kad neinvazinės procedūros nėra chirurginės operacijos. Tiems, kuriuos gąsdina chirurginės procedūros, tikrai gali rasti išeitį ir platų veido atjauninimo procedūrų pasirinkimą be chirurginio skalpelio.“, - pasakojo „Megami“ grožio klinikos vadovė Diana Bekasėnė.

Bet kokios rūšies procedūrų pasirinkimas yra rimtas žingsnis, todėl gerai išsiaiškinkite galimą šalutinį poveikį ir komplikacijas, kurios gali būti kiekvienam skirtingos ir individualios. Būtinai pasidomėkite, ar seniai specialistas praktikuoja jus dominančią procedūrą ir ar dažnai ją atlieka. Taip pat prieš pasirenkant procedūrą, rekomenduojama ją išmėginti nedideliame odos plote, kad sužinotume, kokia galima odos reakcija.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos