vaistai.lt

Veido kaukės iš daržo ir sodo: grožį puoselėkite natūraliais būdais (1304/0) 

Veido kaukės iš daržo ir sodo: grožį puoselėkite natūraliais būdaisKol dar vasara, norisi pasinaudoti visomis jos teikiamomis gėrybėmis. Skubame valgyti įvairių uogų, vaisių daržovių. Tačiau vieną kitą pasilikite ir grožio procedūroms.

Žemuogės – nuo raukšlių

Ar žinojote, kad žemuogės padeda lyginti raukšles, kurios nė vienos moters nepuošia? Jei prisirinkote žemuogių, Saujelę jų sutrinkite iki košės konsistencijos. Įdėkite pusę šaukštelio medaus. Sumaišykite ir užtepkite ant veido. Po 20 min. nuplaukite šiltu vandeniu. Raukšlelės taps lygesnės, oda nurims. Tokią kaukę darykite 2 kartus per savaitę.

Avietės pašalins pigmentines dėmes

Norite bent šiek tiek sumažinti pigmentines dėmes? Išbandykite avietes. Sutrinkite pusę stiklinės aviečių. Į masę įpilkite šaukštelį alyvuogių aliejaus. Tokią paruoštą masę tepkite ant odos ir palaikykite 10–15 min.

Vyšnių kaukė riebiai odai

Vyšnios padės, jei turi riebią odą, o poros labai išsiplėtusios. Išspauskite vyšnių sultis iš 8–10 (priklauso nuo dydžio) vyšnių. Tada sultis sumaišykite su kukurūzų miltais (maišykite, kol masės konsistencija taps panaši į grietinėlės).

Tepkite ant veido ir palaikykite 15–20 min. Tada veidą nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinę odą servetėle patepkite drėkinamuoju kremu. Po kaukės oda taps švelnesnė, o poros – mažiau pastebimos.

Serbentų šveitiklis

Įvairių spalvų serbentai maitina odą, lygina ir skaistina ją. Kadangi juose yra nemažai sėklyčių, serbentai puikiai tinka šveitikliams gaminti.

Sutrinkite du valgomuosius šaukštus serbentų. Įdėkite šaukštelį rudojo cukraus ir šaukštelį avižinių miltų. Viską gerai išmaišykite. Tokiu šveitikliu gali šveisti veido odą. Jei norite, masę galite įtrinkite į odą ir palaikyti apie 10–15 min.

Braškių kaukė

Sutrinkite kelias braškes iki košės konsistencijos. Gautą košę sumaišykite su šaukštu varškės ir šaukšteliu medaus. Užtepkite ant veido ir palaikykite maždaug 15–20 min. Kaukė nuramins sudirgusią odą, pamaitins, suteiks švelnumo.

Slyvos padės kovoti su spuogais

Slyvos ne tik padeda kovoti su spuogais, bet ir drėkina, nuramina odą. 2–3 slyvas nulupkite ir sutrinkite. Įdėkite šaukštelį kavos tirščių. Tokia mase lėtai ir švelniai masažuokite odą. Po 10 min. nuplaukite šiltu vandeniu.

Valomoji obuolių ir kriaušių galia

Nulupkite ir sutarkuokite obuolį ir gauta tyrele tepkite odą. Palaikykite 10–15 min. ir nuplaukite šiltu vandeniu. Obuoliai valo veido odą, ją drėkina, atgaivina. Obuolius galite maišyti ir su kitais vaisiais ar uogomis. Panašiai veikia ir kriaušių kaukės – lygina, dezinfekuoja odą, sutraukia poras. Užtenka ja sutrinti ir tepti ant odos.

Gaivinamoji agurkų kaukė

Agurkai atgaivina, švelnina, drėkina odą, nuramina ją, jei ji sudirgusi. 2 šaukštus agurkų sulčių sumaišykite su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Tokią masę tepkite ant odos ir po 15–20 min. nuplaukite šiltu vandeniu. Iškart pajusite, kad oda tapo gaivesnė.

Pomidorų kaukė

Nulupkite pomidoro žievelę ir vaisių sutrinkite iki košės konsistencijos. Tokią košę tepkite ant veido odos ir palaikykit 15–20 min. Pomidorai sugeria riebalus, sutraukia poras, suteikia odai naudingų medžiagų. Beje, pomidorų kaukė tinka ne tik kovojant su riebia oda, bet ir su spuogais. Tad jei savo šiltnamyje auginate pomidorus, išbandykite jų galią grožiui.

Morkų kaukė sausai odai

Sutarkuokite vieną morką ir sumaišykite su šaukšteliu medaus, jei norite, galite įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Užsitepk ant veido ir palaikykite 10–15 mi. Morkose pamaitins odą, suteiks blizgesio, ji taps švelnesnė ir lygesnė. Tokia kaukė tinka sausai odai.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos