vaistai.lt

Veido valymo priemonės: kuo jos skiriasi ir kaip tinkamai išsirinkti (3143/0) 

Veido valymo priemonės: kuo jos skiriasi ir kaip tinkamai išsirinktiVeido odos valymas – viena svarbiausių odos procedūrų tiek ryte, tiek vakare, jei norime, kad oda būtų graži, lygi ir sveika. Vakare negalima eiti miegoti nenuvalius makiažo ir per dieną nusėdusių dulkių, susikaupusių riebalų. Nešvarumai ant odos kaupiasi ir naktį, nes organizme vyksta aktyvus ląstelių regeneracijos procesas.

„Šiuolaikinė kosmetikos pramonė siūlo įvairiausių odos valiklių: kosmetinių pienelių, tonikų, servetėlių, aliejų, losjonų, emulsijų, želė, micelinio vandens. Tereikia išsirinkti labiausiai patinkančią ir veido odai tinkamą priemonę“, – sako mažų kainų vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Ieva Sauserytė.

Pasak pašnekovės, micelinis vanduo yra naujausias ir sparčiai populiarėjantis išradimas. Miceliniu vandeniu jis vadinamas todėl, kad jo sudėtyje yra mikrodalelių, vadinamų micelėmis. Pastarosios yra hidrofilinių (pritraukiančių vandenį) ir hidrofobinių (atstumiančių vandenį ir pritraukiančių riebalus) dalelyčių junginys.

„Miceliniame vandenyje gausu įvairių aktyviųjų medžiagų. Dažniausiai jame yra hialurono rūgšties, kuri sulaiko vandenį epidermyje, d-pantenolio, pasižyminčio raminamuoju poveikiu ir augalų ekstraktų, kurie pagerina odos išvaizdą, suteikia jai šviežumo ir minkštumo. Šioje kosmetikos priemonėje nėra odą galinčių sudirginti medžiagų, pavyzdžiui, alkoholio, dažiklių, kvapiųjų medžiagų“, – šio valiklio ypatumus vardija vaistininkė.

Micelinis vanduo tinka visiems odos tipams, o ypač jautriai ir sausai odai. Tai išskirtinis odos valiklis, kuris atkemša poras, puikiai nuvalo riebią veido kosmetiką, makiažo pagrindą, blakstienų tušą, lūpų dažus bei kitus nešvarumus. Jis gali sėkmingai pakeisti kosmetinį pienelį ir toniką, nes atlieka abiejų šių kosmetikos priemonių funkcijas – turi pienelio valomąsias, toniko gaivinamąsias ir blakstienų makiažo valiklio savybes, taip pat drėkina bei švelnina odą. Svarbu tik tinkamai jį naudoti.

„Sudrėkinkite vatos diskelį valomuoju vandeniu ir lengvais judesiais nuvalykite veido odą. Prieš valydamos blakstienas, sudrėkinkite diskelį ir kelioms sekundėms pridėkite prie akių srities, o tada atsargiai braukite. Valykite veidą keisdamos diskelius tol, kol jie bus visiškai balti“, – moko I. Sauserytė.

Kosmetiniai pieneliai yra klasikinė kosmetinė odos valymo priemonė. Pašnekovės teigimu, pagal riebalinių medžiagų kiekį kosmetiniai pieneliai skirstomi į dvi grupes: riebius (iki 30 proc. riebalų), skirtus sausai ir jautriai odai, ir neriebius (iki 20 proc. riebalų), tinkamus normaliai ir riebiai odai. Nuvalius veidą pieneliu ir nusiplovus vandeniu, reikia tonizuoti odą toniku. Jis nuramina ir sudrėkina odą prieš tepantis dieniniu arba naktiniu kremu.

Servetėlės yra patogi priemonė skubantiems, keliaujantiems. Jos gaminamos iš minkštos, švelnios medžiagos ir sudrėkinamos kreminiu losjonu arba toniku. Jas paprasta naudoti ir jos neužima daug vietos rankinėje.

Ir dieną darbuojantis, ir naktį miegant mūsų oda išskiria riebalus. Prausdamiesi vandeniu jų nepašaliname, nes riebalai vandenyje netirpsta. Jei riebalus šalinsime riebalais, tuomet bus daug lengviau juos ištirpinti ir nuvalyti nuo veido odos.

„Ryte vonioje pirmiausia reiktų patepti veidą aliejumi, lengvai pamasažuoti ir nuplauti šiltu vandeniu. Šiam veiksmui reiktų naudoti kempinėlę veidui prausti. Veidui valyti tinka įvairūs aliejai. Ricinos, jojobos, saulėgrąžų sėklų, alyvuogių aliejai tinka visiems odos tipams. Saldžiųjų migdolų ir vynuogių kauliukų aliejus taip pat tinka visiems odos tipams, ypač riebiai odai, o abrikosų kauliukų aliejus tinkamiausias sausai ir brandžiai odai“, – aiškina vaistininkė.

Emulsijas patariama naudoti riebią probleminę odą turinčioms moterims. Šios kosmetikos priemonės sudėtyje nedaug riebalų, gausu specialių antibakterinių priedų. Želę, putasmakiažui valyti reiktų rinktis atsižvelgiant į odos ypatumus. Jei oda riebi ir probleminė, tiks priemonė su ramunėlėmis, medetkomis ir glicerinu, jei jautri – su pantenoliu, azulenu, miramedžiais. Sausai odai nepatartina naudoti želę, nes nuvalydama makiažą ji kartu naikina ir lipidinę odos plėvelę.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos