vaistai.lt

Veiklą pradėjęs vaistų komitetas prioritetą teikia saugiam ir efektyviam pacientų gydymui (1226/0) 

Veiklą pradėjęs vaistų komitetas prioritetą teikia saugiam ir efektyviam pacientų gydymuiŠiaulių teritorinės ligonių kasos veiklos zonoje sudarytas bandomasis vaistų komitetas, kurio pirmininku išrinktas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesorius, gydytojas nefrologas, farmacininkas Romaldas Mačiulaitis, pavaduotoju – Šiaulių teritorinės ligonių kasos direktorius Remigijus Mažeika. Dvejus metus veiksiantis komitetas analizuos kompensuojamųjų vaistų naudojimą ir teiks rekomendacijas asmens sveikatos priežiūros įstaigoms (ASPĮ), kaip užtikrinti kuo racionalesnį kompensuojamųjų vaistų vartojimą.

Iš gydytojų, farmacininkų, ligonių kasų ir sveikatos priežiūros įstaigų atstovų sudarytas vaistų komitetas įpareigotas teikti siūlymus Valstybinei ligonių kasai prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) dėl racionalaus kompensuojamųjų vaistų vartojimo reglamentavimo, be to, turės informuoti sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistus, kaip racionaliai skirti kompensuojamuosius vaistus ir teikti asmens sveikatos priežiūros paslaugas, susijusias su kompensuojamųjų vaistų skyrimu.

Pirmajame vaistų komiteto posėdyje naujai išrinktas pirmininkas, profesorius Romaldas Mačiulaitis pabrėžė, kad siekiant racionalus vaistų vartojimo reikėtų orientuotis ne vien tik į pigiausių, bet pacientui tinkamiausių vaistų parinkimą, kai prioritetu laikomas paciento saugumas ir gydymo efektyvumas.

Kompensuojamųjų vaistų suvartojimą ir pacientų gydymo efektyvumą komitetas analizuos pagal vaistų skyrimo stebėsenos rodiklius, tarptautinėse vaistų vartojimo apžvalgose skelbiamą informaciją, profesinių draugijų parengtas ligų gydymo rekomendacijas ir kitus duomenis.

Vaistų komitetas skelbs pranešimus sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistams apie racionalų kompensuojamųjų vaistų skyrimą ir vartojimą, organizuodamas seminarus bei konferencijas tobulins sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų profesinę kvalifikaciją.

Mokymuose specialistams bus pateikiama mokslinė, praktinė ir analitinė informacija apie racionalų kompensuojamųjų vaistų skyrimą. Pirmąją mokomąją konferenciją numatyta surengti jau šių metų vasario mėnesį.
 
Komiteto posėdyje svečio teisėmis dalyvavęs Lietuvos farmacijos sąjungos prezidentas, profesorius Eduardas Tarasevičius sveikino tokio komiteto įkūrimą, dalijosi tarptautine racionalaus vaistų vartojimo patirtimi.

 

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos