vaistai.lt

Visuomenės sveikatos stiprinimo fondo renginyje pagerbti COVID-19 kasdienybės herojai (417/0) 

Visuomenės sveikatos stiprinimo fondo renginyje pagerbti COVID-19 kasdienybės herojaiŠiandien vykusiame kasmetiniame Valstybinio visuomenės sveikatos fondo (VVSF) renginyje dėmesys buvo skiriamas ne tik per praėjusius metus nuveiktiems darbams ar įgyvendintiems projektams, bet ir medikams, mokslininkams, žurnalistams bei visuomeninių organizacijų savanoriams, talkinusiems valstybės institucijoms valdant koronaviruso epidemiją.

VVSF vadovės Gražinos Belian teigimu, šis renginys organizuotas ypatingame – pandemijos – kontekste, tad buvo nuspręsta paskelbti simbolinius apdovanojimus tiems, kurie COVID-19 krizės metu drauge su medikais prisidėjo prie jos įveikimo, atlikdami svarbų visuomenės informavimo, švietimo ir prevencijos darbą. Tai yra srityse, kuriose veikia ir Valstybinis visuomenės sveikatos stiprinimo fondas.

„Šie apdovanojimai – tai nedidelis simbolinis įvertinimas tų, kurių šviečiamasis ir prevencinis darbas, greta herojišką vaidmenį atlikusių medikų ir sveikatos sistemos darbuotojų, buvo ir yra labai svarbus“, – teigia G. Belian.

Simboliniai apdovanojimai buvo paskelbti 5 kategorijose. „Proto balsas“ – padėka medikams, mokslininkams, sveikatos ekspertams, kurie savo viešais komentarais, interviu, dalyvavimu laidose ir diskusijose socialiniuose tinkluose padėjo visuomenei gauti teisingą, moksliškai pagrįstą informaciją apie COVID-19 pandemiją, skatino elgtis atsakingai, saugoti save ir artimuosius, mažino gandų ir melagingos informacijos sklaidą.

Antroji kategorija – „Testų maratonininkai“. Padėka skirta laboratorijose ir mobiliuosiuose punktuose dirbusiems ir tebedirbantiems specialistai, kuriems tenka lenktyniauti su laiku, kad valstybę ir visuomenę kuo operatyviau pasiektų svarbi naujausia informacija apie susirgimų koronavirusu skaičių.

Padėka taip pat buvo skirta „Tiesos šaukliams“ – aktualijų žurnalistams. Tuo metu, kai gyvenimas dėl karantino daugelyje sričių buvo sustojęs, žurnalistams ir redakcijoms teko dirbti ilgiau, sunkiau, atsakingiau. Daug kas priklausė nuo jų kokybiško informavimo, gebėjimo atskirti tikrą informaciją nuo klaidinančių pramanų.

„Pandemijos savanoriai“ – tai dėmesys įvairiose vietose per pandemiją be atlygio dirbusiems savanoriams. Jie buvo visur: pasitiko ir informavo iš užsienio grįžtančiuosius oro uostuose, budėjo mobiliuosiuose patikros punktuose, dirbo informacinėse telefono linijose, aprūpindavo senjorus maistu, neatlygintinai teikė kitokią reikalingą pagalbą.

„Emocijų gydytojai“ – tai padėka emocinę pagalbą žmonėms teikiantiems specialistams. Jų pagalba žmonės labai svarbi, nes epidemija, karantinas visuomenėje sukėlė nerimą, stresą bei visiems sukėlė nemažų iššūkių.Renginyje buvo pristatomi trumpi siužetai, iliustruojantys kiekvienos kategorijos herojų darbą koronaviruso epidemijos kasdienybėje, dalyviai dalijosi savo patirtimis, išgyvenimais, įžvalgomis iš šio visai šaliai sunkaus laikotarpio. O kaip padėka visiems šiems COVID-19 herojams buvo Vingio parke pasodinti 5 ąžuoliukai.

„Ši padėka – ir mažiau matomiems, bet labai svarbų darbą atliekantiems žmonėms – savanoriams, sveikatos ekspertams, naujienas skleidžiantiems žiniasklaidos atstovams, psichikos sveikatos ekspertams, laboratorijų darbuotojams ir, žinoma, Lietuvos žmonėms, kurie kantriai laikėsi karantino ir kitų būtinų saugumo taisyklių, stabdant šio klastingo viruso plitimą“, – sakė vieną iš ąžuoliukų pasodinęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Pasak ministro, norėjosi, kad šis padėkos gestas būtų matomas kasdien ir ateities kartoms. Taip kilo idėja pasodinti ąžuoliukus Vingio parke, jie yra stiprybės, vienybės ir lietuviškumo simbolis.

SAM Spaudos tarnyba

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos