|
Visus metus švieži žalumynai: ar saugus jų kelias iki vartotojo stalo? (861/0) |
Salotos, krapai, špinatai, bazilikai ar petražolės – tai tik nedidelė dalis tų žalumynų, kuriuos daugelis pamėgę vartoti net ir žiemą, nors Lietuvos klimato sąlygos juos auginti šiuo metu nėra palankios. Ar iš tolimųjų kraštų atsivežti arba su dirbtine šviesa ir šiluma Lietuvoje išauginti žalumynai yra vertingi? Apie tiek įvežtoms, tiek lietuviškoms lapinėms daržovėms ir prieskoninėms žolelėms taikomus kokybinius reikalavimus bei jų kontrolę iki vartotojo stalo – Algintės Serapinaitės, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausiosios specialistės-valstybinės maisto produktų inspektorės, komentare sausio 27 d. LRT laidoje „Vartotojų kontrolė“. Visą laidos įrašą galite pamatyti www.lrt.lt/mediateka Image: FreeDigitalPhotos.net
Powered by AkoComment 3.0 vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. Į viršų |
|