vaistai.lt

Vizito Japonijoje metu aptarti sveikatos sistemų iššūkiai (862/0) 

Vizito Japonijoje metu aptarti sveikatos sistemų iššūkiaiSpalio 8-14 dienomis Sveikatos aspaugos ministro Aurelijaus Verygos vadovaujama delegacija su darbo vizitu lankėsi Japonijoje. Vizito metu sveikatos apsaugos ministras susitiko su Japonijos sveikatos, darbo ir gerovės viceministre Mizuho Onuma. Susitikimo metu buvo aptarti bendri iššūkiai sveikatos sistemoms, bendradarbiavimas retų ir nediagnozuotų ligų srityje bei visuomenės sveikatos klausimai. Viceministrė domėjosi ir Lietuvos pasiekimais alkoholio ir tabako kontrolės srityse. Viceministrė kartu su Japonijos delegacija buvo pakviesta apsilankyti Lietuvoje 2018 m. rugsėjo 26-27 d. vyksiančioje Life Science Baltics konferencijoje.

Sveikatos apsaugos ministro vadovaujama delegacija kartu su Lietuvos nacionalinio vėžio instituto mokslininkais taip pat apsilankė Japonijos Nacionaliniame vėžio centre bei Japonijos vėžio tyrimų fonde, kur buvo aptartos bendradarbiavimo galimybės tarp Lietuvos ir Japonijos mokslininkų bei pristatytos naujausios gydymo metodikos bei mokslinių tyrimų galimybės.

Delegacija susitiko su Osakos universiteto prezidentu dr. Nishio Shojiro bei apsilankė Osakos universitetinėje ligoninėje, Osakos universitetinės ligoninės mikrobinių ligų tyrimų institute (RIMD), su kuriuo Vilniaus universitetas yra pasirašęs bendradarbiavimo susitarimą. Susitikimuose aptartos bendradarbiavimo ir mokslinių stažuočių galimybės.

Vizito metu sveikatos apsaugos ministras taip pat susitiko su Kobės miesto vicemeru bei apsilankė Kobės biomedicininių inovacijų klasteryje.

Primename, kad Japonijoje sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga taip pat dalyvavo 4-ajame jungtiniame Japonijos – Lietuvos gamtos ir gyvybės mokslų simpoziume, kuriame sakydamas atidarymo kalbą pabrėžė, kad bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Japonijos mokslininkų gyvybės mokslų bei medicinos srityse įgauna pagreitį. Simpoziumą jau ketvirtąjį kartą organizavo Lietuvos Respublikos ambasada Japonijoje, Japonijos pagrindinė mokslo finansavimo agentūra, Lietuvos mokslų taryba bei Tokijo mokslų universitetas.

Taip pat ministras dalyvavo tarptautiniame gyvybės mokslų simpoziume BioJapan 2017. Simpoziumo metu sveikatos apsaugos ministras pristatė Lietuvos medicinos inovacijų politiką bei dalyvavo panelinėje diskusijoje apie inovacijų plėtrą ir galimybes.

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos