vaistai.lt

Vyriausybė pritarė siūlymui svarstyti naują rezidentūros apmokėjimo sistemą (804/0) 

Vyriausybė pritarė siūlymui svarstyti naują rezidentūros apmokėjimo sistemąMinistrų kabinetas pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymui pritarti Seimo narių Juozo Oleko, Juliaus Sabatausko ir Dovilės Šakalienės iškeltam tikslui kelti gydytojų rezidentų darbo užmokesčio koeficientą, tačiau paties projekto nesvarstyti dabar. Todėl, kad artimiausiu metu SAM pateiks pilną siūlomą pertvarkų paketą dėl rezidentūros apmokėjimo sistemos keitimo.

Taigi pritarta SAM siūlymui, kad šis svarbus darbo apmokėjimo klausimas jauniesiems medikams būtų svarstomas gerokai plačiau ir sistemiškai.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, taip siekiama užtikrinti, jog jaunųjų medikų algos didėtų ne tik „į rankas“.

„Mūsų tikslas yra kur kas platesnis - sudaryti tokias sąlygas, kad visos jaunųjų gydytojų pajamos taptų draudžiamomis, kas jiems garantuotų didesnes ligos, motinystės ir kitas išmokas, kauptųsi didesnė pensija. Be to, SAM siūlo jauniesiems medikams nustatyti dar didesnį koeficientą, nei siūlo šie Seimo nariai“, - tvirtina ministras A. Veryga.

Šiuo metu SAM yra parengta ir su ekspertais bei suinteresuotomis grupėmis derinama nauja rezidentūros apmokėjimo sistema, kuri apimtų ne tik koeficiento kėlimą, bet ir užtikrintų jauniems žmonėms geresnes socialines garantijas.

Norint pakeisti šiuo metu galiojančią darbo apmokėjimo tvarką rezidentams, turės būti pakeisti Medicinos praktikos, Odontologijos praktikos, Mokslo ir studijų įstatymai. Jų pakeitimo projektai jau yra pateikti derinti suinteresuotoms institucijoms ir netrukus bus teikiami svarstyti.

 

SAM Ryšiai su visuomene

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos