vaistai.lt

10 druskos panaudojimo galimybių grožiui ir sveikatai (3280/0) 

10 druskos panaudojimo galimybių grožiui ir sveikataiDruska pigi ir lengvai prieinama, o jos gydomosios savybės žinomos nuo seno. Ji slopina uždegimą, naikina bakterijas ir padeda kovoti su celiulitu. Ir tai dar toli gražu ne visos jos savybės.

Šįkart pamirškime apie tai, kad druską reikia riboti, kad didelis jos kiekis sukelia rimtų problemų, o pakalbėkime apie tai, kokia naudinga ji gali būti. Nuo seno jūros druska yra laikoma puikiu produktu, nes joje gausu sveikatai naudingų mikroelementų. Ypač daug kalio, magnio, kalcio, cinko, geležies, jodo ir kitų. Būtent jūros druska yra tinkamesnė visoms grožio procedūroms, nors gydomosiomis savybėmis pasižymi ir paprasta valgomoji druska. Tačiau jos poveikis silpnesnis, nes ji jau būna išvalyta. Tačiau grožio procedūroms ir sveikatai gerinti tikrai naudinga.

  • Per treniruotę labai patempėte raumenis, raiščius ir sausgysles? Vakare pagulėkite vonioje su 1–2 kg jūros druskos – pagerės kraujotaka, sumažės raumenų ir sąnarių skausmai, uždegimas ir patinimai. O įtempti raumenys greičiau atsipalaiduos, nes pasišalins juose susikaupusi pieno rūgštis.
  • Apsilankėte baseine ir baiminatės, gal pasigavote nagų grybelį? Į vonelę įpilkite šilto vandens, įberkite saują druskos ir įlašinkite kelis lašus arbatmedžių eterinio aliejaus. Tokioje vonelėje pamirkykite kojas. Druska dezinfekuoja odą, padeda žaizdoms greičiau užgyti, o eterinis arbatmedžių aliejus naikina bakterijas ir virusus.
  • Susiruošėte į vakarėlį, tačiau veidas neatrodo gaiviai? Į marlės gabalėlį suvyniokite šiek tiek druskos, sušlapinkite lediniu vandeniu ir šiek tiek pamasažuokite odą. Tada patepkite kremu. Tačiau atsargiai! Jei jūsų oda sausa, druska gali dar labiau ją sausinti.
  • Druskos vonios valo odos poras, gydo spuogus ir stangrina odą. Tad sumaišę šiek tiek druskos su augaliniu aliejumi pamasažuokite kūną – pagerės kraujotaka, suaktyvės limfos tekėjimas. Itin gerai tokį masažą daryti po pirties, kai poros atsivėrusios.
  • Prakaituoja pėdos? Kas vakarą pėdas 10–15 minučių pamirkykite sūriame vandenyje, o tada patepkite kremu.
  • Kraujuoja dantenos? Jas švelniai pamasažuokite druska – sumažės uždegimas, druska padės pašalinti dalį bakterijų, sumažins dantenų jautrumą. Be to, druska balina dantis, padeda pašalinti nuo kavos ir rūkymo likusias dėmes.
  • Inhaliacijos su jūros druska labai padeda pagerinti savijautą sergant viršutinių kvėpavimo takų ligomis.
  • Druska padės ir tuo atveju, jei turite pleiskanų. Saujele rupios druskos pamasažuokite sudrėkintus plaukus ir galvos odą. Toks masažas padės atsinaujinti odai, pašalins negyvas ląsteles. Įtrintą druską palikite 5 minutes, o tada išplaukite drungnu vandeniu.
  • Druska stiprina nagus ir padeda pašalinti gelsvą jų atspalvį. Šaukštelį druskos sumaišykite su šaukšteliu sodos ir citrinų sulčių. Šiuo mišiniu ištrinkite nagus ir keletą minučių taip pabūkite. Nagai sustiprės, o rankų oda taps gerokai švelnesnė.
  • Druska pagelbės ir nuo celiulito. Šiek tiek druskos sumaišykite su kokosų aliejumi ir pamasažuokite problemines odos vietas. 20 minučių mišinį palikite ant odos, o tada nuplaukite vėsiu vandeniu.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos