vaistai.lt

7 frazės, kurių laimingi žmonės nesako (977/0) 

7 frazės, kurių laimingi žmonės nesakoMūsų kalba, mąstymas daro įtaką mūsų gyvenimui labiau, nei manome. Deja, dažnai savo mintims ir žodžius formuluojate netaisyklingai ir tik prisišaukiame bėdų. Štai 7 frazės, kurias turėtumėte nustoti vartoti.

„Aš to negaliu padaryti“

Kažko labai trokštate? Tačiau gerai pagalvokite, kaip jūsų svajonė gali išsipildyti, jei pats juo netikite? Juk mes patys pritraukiate tai, apie ką galvojame. Kiekvieną kartą, kai norėsite pasakyti, jog negalite / neįmanoma kažko padaryti, žinokite, kad jūs taip save užprogramuojate nesėkmei. Atminkite, viskas įmanoma, jie tik norite.

„Tai padarysiu rytoj“

Pagrindinė laimės filosofijos taisyklė: gyvenk dabar! Vakarykštės dienos nebėra, rytojus dar neatėjo, tad turite tik šiandieną. Didieji pasaulio išminčiai tai kartoja ne vieną tūkstantį kartų. Svajoja išmokti kažką naujo? Nesigraužkite, kad to nepadarėte anksčiau, tačiau nenukelkite ir kitiems metams. Jei pajutote, kad jums reikia naujų žinių, vadinasi, dabar pats tinkamiausias laikas imtis veiksmų. Laimingi, savo gyvenimą vertinantys žmonės vengia sakyti, kad tai padarys rytoj, tačiau nepuola gailėtis, kodėl kažko neišmėgino anksčiau. Jie paprasčiausiai pasitaikiusiomis progomis pasinaudoja dabar.

„Kodėl man tai nutiko?“

Ištardami tokius žodžius jūs pripažįstate, kad esate auka. Kitaip tariant, nebenorite prisiimti likimo į savo rankas, valdyti savo gyvenimo. Svarbu prisiminti, kad jūs patys atsakingi už didžiąją savo gyvenimo dalį: santykius, sveikatą, darbą. Norite kažką pakeisti, bet sėdite ir klausinėjate, kodėl tam tikri dalykai nutiko būtent jums? Taip, atrasti vidines įvykių priežastis yra svarbu, tačiau nereikėtų užsibūti šioje pozicijoje. Reikėtų pereiti prie ryžtingų veiksmų. Laimingi žmonės savęs klausia: „Ką galėčiau padaryti, kad būčiau laimingesnis?“

„Norėčiau tai padaryti, bet...“

Sakydami tokią frazę jūs iškart užkertate kelią įvykti kažkam gero jūsų gyvenime.

Norite kelionės, bet vadovas tikriausiai neišleis atostogų? Svajojate apie namą, bet tai – tikrai ne jūsų kišenei? Norėtumėte įsigyti mielą augintinį, bet dvejojate, ar sugebėsite prižiūrėti? Norėtumėte pradėti sportuoti, bet manote, kad tai ne jūsų jėgoms? Atkreipkite dėmesį, kiek kartų per dieną pasakote žodį „bet“. Visi kalba apie žodelį „ne“, pataria, kaip jo nevartoti, tačiau pamiršta apie „bet“, kuris neretai taip pat sukuria didelių barjerų.

„Man tiesiog pasisekė...“

Laimingi žmonės vertina save, savo jėgas, pastangas, savo darbą. Jeigu jiems kas nors pavyko, jie tikrai neatiduoda visų titulų „sėkmei“, „likimu“ ar „lemtingam atsitiktinumui“. Pradėkite save vertinti ir supraskite, kad jus paaukštino dėl to, kad sunkiai dirbote ir esate to vertas, susiradote antrąją pusę, nes norėjote to iš visos širdies. Laimingi ir sėkmingi žmonės niekada nepalieka visų savo reikalų likimui, jie stengiasi dėl kiekvieno žingsnio. O tada aplanko ir sėkmė.

„Aš to nevertas...“

Atsipalaiduokite ir sąžiningai pabandykite prisiminti, kiek kartų esate manęs, kad nesate vertas to, ką gaunate gero. Kolegė pagyrė jūsų naują šukuoseną, o jūs išlemenate, kad plaukai susivėlę ir seniai nematę kirpėjos žirklių? Direktorius pakėlė atlyginimą, o jūs viduje mąstote, kad įdėjote per mažai pastangų, kad to nusipelnytumėte? Žinokite, kad nuo mažų smulkmenų viskas prasideda, todėl jei kažkas įvyko gero, priimkite tai, kaip savo nuopelną ir visatos siunčiamą apdovanojimą. Jūs to vertas!

„Kodėl kitiems viskas taip paprasta?“

Kai matote kitų žmonių sėkmę, manote, kad ji – atsitiktinė, nulemta kažko, kas viską tvarko viršuje. Nuolatinis savęs ir kitų lyginimas gali priversti nepasitikėti savimi, kelti nerimą, net baimę. Kai tik pradedate mąstyti, jog kitiems viskas padėta ant lėkštutės, kad kiti, rodos, stengiasi ne tiek, kiek jūs, ir jiems viskas paprasčiau, pamąstykite, už kokias likimo dovanas esate dėkingas jūs. Be to, kaimyno žolė visada atrodo žalesnė, tačiau reikėtų šį požiūrį keisti.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos