vaistai.lt
Širdies ritmo sutrikimus galima išgydyti itin moderniu prietaisu

Sergamumas širdies ir kraujagyslių ligomis Lietuvoje išlieka aukštas, o dažniausiai į gydytojus pacientai kreipiasi dėl širdies ritmo sutrikimų, kai jų širdies veikla yra per greita arba priešingai – per lėta. Didėjančio sergamumo šiomis ligomis priežastis paprasta – žmonės gyvena ilgiau, o tai reiškia, jog turime daugiau vyresnio amžiaus pacientų, kuriems svarbu užtikrinti pilnavertišką gyvenimą.

Sergamumas palaipsniui mažėja

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis (NVSC), Lietuvoje sergamumas gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) mažėja penkta savaitė iš eilės. Kovo 11–17 d. (11-ąją savaitę) sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 rodiklis sumažėjo iki 1029,6 atvejo 100 tūkst. gyventojų (kovo 4–10 d. jis siekė 1125,1 atvejo 100 tūkst. gyventojų).

Sveikatos apsaugos ministro vadovaujama delegacija lankosi Singapūre ir Japonijoje

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio vadovaujama delegacija kovo 18-29 d. su darbo vizitu lankysis Singapūre ir Japonijoje. Vizito metu suplanuoti susitikimai su vietos institucijų, agentūrų, asociacijų ir ligoninių atstovais, per kuriuos bus aptarti pandemijos ir užkrečiamųjų ligų valdymo, dirbtinio intelekto ir inovacijų diegimo medicinoje, senėjančios visuomenės iššūkių klausimai.

Kaip vakarieniausi, taip išsimiegosi: koks maistas padeda poilsiui, o kurių produktų vengti

Kokybiškas nakties miegas glaudžiai susijęs su mitybos įpročiais. Vis dėlto nereikėtų tikėtis žaibiško teigiamo poveikio vos vieną kartą pakoregavus savo dienos meniu, tačiau netinkamai pasirinkta vakarienė jau tą pačią naktį turės įtakos prastesniam poilsiui. Miego ir mitybos sąsaja tiriama ne vienerius metus ir išties yra nustatytas tiesioginis ryšys tarp miego stokos ir tokių ligų kaip antrojo tipo cukrinis diabetas, nutukimas, dislipidemija, taip pat širdies ir kraujagyslių ar neurodegeneracinės, nervinės sistemos ligos.


Lakštinės veido kaukės: kur slypi jų populiarumas ir ką vertėtų žinoti apie jų naudojimą?

Itin išpopuliarėjusios lakštinės veido kaukės – nebrangus būdas pasidaryti atpalaiduojančią SPA odos procedūrą tiesiog namuose. Tokios kaukės yra greito efekto odos priežiūros priemonės, galinčios padėti spręsti įvairias odos problemas. Vis dėlto specialistai akcentuoja, kad lakštinė kaukė yra labiau papildoma priemonė, kuria tik paįvairiname savo veido odos priežiūros rutiną, pasilepiname. Kosmetologai šias kaukes pataria rinktis atsakingai – atsižvelgti į savo odos tipą, atkreipti dėmesį į kaukės sudėtį, taip pat jas naudoti laikantis gamintojo instrukcijų.

Naująją COVID-19 atmainą ne visada aptinka savikontrolės testai

Pastaruoju metu augant susirgimų koronaviruso infekcija skaičiui, kartais žmonės skundžiasi, kad jaučia COVID-19 būdingus simptomus, tačiau namuose atliekami savikontrolės testai to nerodo. Gydytojai sutinka, kad šiuo metu cirkuliuojančią koronaviruso atmainą tokie testai ne visada „pagauna“, ypač pirmosiomis ligos dienomis arba kai yra atliekami ne visai teisingai.

Šuns sveikata: požymiai, kad laikas apsilankyti veterinarijos klinikoje

Jeigu mylite savo šunį – tokiu atveju ne tik turite jam suteikti geras gyvenimo sąlygas, tačiau taip pat ir sekti organizmo pokyčius, kad būtų galima tinkamai į juos reaguoti. Daugeliui žmonių atrodo, kad šuo su savo sveikatos problemomis turėtų susitvarkyti pats. Tačiau tai nėra tiesa. Apskritai reikia sekti šuns elgsenos pasikeitimus, kadangi jie dažniausiai išduoda, kad kažkas nėra gerai.

 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos