vaistai.lt
Širdies ritmo sutrikimus galima išgydyti itin moderniu prietaisu

Sergamumas širdies ir kraujagyslių ligomis Lietuvoje išlieka aukštas, o dažniausiai į gydytojus pacientai kreipiasi dėl širdies ritmo sutrikimų, kai jų širdies veikla yra per greita arba priešingai – per lėta. Didėjančio sergamumo šiomis ligomis priežastis paprasta – žmonės gyvena ilgiau, o tai reiškia, jog turime daugiau vyresnio amžiaus pacientų, kuriems svarbu užtikrinti pilnavertišką gyvenimą.

Sergamumas palaipsniui mažėja

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis (NVSC), Lietuvoje sergamumas gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) mažėja penkta savaitė iš eilės. Kovo 11–17 d. (11-ąją savaitę) sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 rodiklis sumažėjo iki 1029,6 atvejo 100 tūkst. gyventojų (kovo 4–10 d. jis siekė 1125,1 atvejo 100 tūkst. gyventojų).

Vaistų komitetas informuos gyventojus ir specialistus apie racionalų vaistų skyrimą ir vartojimą

Siekdama geriau informuoti gyventojus, sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistus apie racionalų vaistų vartojimą, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) įsteigė Vaistų komitetą, kurio užduotis bus siekti racionalesnio vaistų skyrimo ir vartojimo, vykdyti stebėseną, rengti pranešimus apie racionalų vaistų skyrimą ir vartojimą bei teikti rekomendacijas gydymo įstaigoms ir vaistinėms.

Gydytoja psichiatrė: kodėl vyresniame amžiuje vienatvė išgyvenama itin skaudžiai

Žmogus – sociali būtybė, kuriai bendravimas yra nepakeičiamai reikalingas. Kita vertus, nemaža dalis žmonių visiškai sąmoningai pasirenka gyventi vieni ir nesijaučia vieniši – sugeba susirasti draugų, gyvena aktyviai bei darniai. Daug sudėtingiau, kai vienatvė ištinka staiga: užaugus vaikams ir jiems palikus namus, išsituokus arba mirus sutuoktiniui, staiga netekus darbo, išėjus į pensiją ar persikrausčius gyventi į kitą vietą.

Lakštinės veido kaukės: kur slypi jų populiarumas ir ką vertėtų žinoti apie jų naudojimą?

Itin išpopuliarėjusios lakštinės veido kaukės – nebrangus būdas pasidaryti atpalaiduojančią SPA odos procedūrą tiesiog namuose. Tokios kaukės yra greito efekto odos priežiūros priemonės, galinčios padėti spręsti įvairias odos problemas. Vis dėlto specialistai akcentuoja, kad lakštinė kaukė yra labiau papildoma priemonė, kuria tik paįvairiname savo veido odos priežiūros rutiną, pasilepiname. Kosmetologai šias kaukes pataria rinktis atsakingai – atsižvelgti į savo odos tipą, atkreipti dėmesį į kaukės sudėtį, taip pat jas naudoti laikantis gamintojo instrukcijų.

Naująją COVID-19 atmainą ne visada aptinka savikontrolės testai

Pastaruoju metu augant susirgimų koronaviruso infekcija skaičiui, kartais žmonės skundžiasi, kad jaučia COVID-19 būdingus simptomus, tačiau namuose atliekami savikontrolės testai to nerodo. Gydytojai sutinka, kad šiuo metu cirkuliuojančią koronaviruso atmainą tokie testai ne visada „pagauna“, ypač pirmosiomis ligos dienomis arba kai yra atliekami ne visai teisingai.

Šuns sveikata: požymiai, kad laikas apsilankyti veterinarijos klinikoje

Jeigu mylite savo šunį – tokiu atveju ne tik turite jam suteikti geras gyvenimo sąlygas, tačiau taip pat ir sekti organizmo pokyčius, kad būtų galima tinkamai į juos reaguoti. Daugeliui žmonių atrodo, kad šuo su savo sveikatos problemomis turėtų susitvarkyti pats. Tačiau tai nėra tiesa. Apskritai reikia sekti šuns elgsenos pasikeitimus, kadangi jie dažniausiai išduoda, kad kažkas nėra gerai.

 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos