vaistai.lt

Vasarą labai svarbu laikytis maisto saugos reikalavimųValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) primena, jog vasarą didėja rizika apsinuodyti maistu, todėl iškylaujantieji privalo skirti didesnį dėmesį produktų ir patiekalų saugai.

daugiau
Kaip ištverti karštį? Mokslo patvirtinti būdaiŽmogaus kūnas turi termoreguliacijos sistemą. Jai galima padėti. Įprastai nekantraudami laukiame vasaros ir atostogų, tačiau karštį mėgsta ir pakenčia toli gražu ne visi. Nepratusiam žmogui karštis kelia ne tik nepatogumą – karštos vasaros dienos gali grėsti sveikatai. Kai karšta, mums sudėtingiau judėti, nes papildomas raumenų darbas dar labiau pakelia kūno temperatūrą, gali imti skaudėti galvą ir raumenis, pykinti, suprastėja kognityviniai gebėjimai.
daugiau

Vilkaviškio rajono vandenvietėje vėl nustatyta arsenoValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad Vilkaviškio rajono Trilaukio kaimo vandenvietėje nustačius leistiną normą viršijančią arseno koncentraciją geriamajame vandenyje pakartotinai sustabdytas šios vandenvietės geriamojo vandens tiekimas maistui. Gyventojai informuoti, kad vanduo netinkamas gerti ir vartoti maisto ruošimui.

daugiau
Prieš 46 metus sukurti vaistai gali padėti kovoje su senėjimu - jie skatina ląsteles apsikuopti1973 metais moajais garsėjanti Velykų sala pasauliui pasiūlė dar vieną dovaną - rapamiciną. Šie vaistai, dar žinomi sirolimo vardu, buvo sukurti izoliavus Velykų salos dirvos bakterijas. Nors rapamicinas imuniteto slopinimui naudojamas jau kelis dešimtmečius, mokslininkai ką tik atrado dar vieną šio vaisto panaudojimo būdą - jis gali padėti kovoje su senėjimu.
daugiau

Šiemet neleista realizuoti beveik 80 t nesaugios vištienosValstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistams vykdant sustiprintą valstybinę maisto kontrolę šalies keliuose, mėsos perdirbimo įmonėse, parduotuvėse, turgavietėse, sandėliuose, per penkis šių metų mėnesius uždrausta realizuoti beveik 80 tonų nesaugios vištienos.

daugiau
Fermentuoti maisto produktai stiprina imunitetą, tačiau kaip? Mokslininkai nustatė mechanizmą, kaip bakterijos praneša apie savo atvykimąMokslas jau seniai žino, kad fermentuoti maisto produktai daro teigiamą įtaką žmogaus imuninei sistemai. Tačiau iki šiol nebuvo aišku, kaip toks maistas mus veikia molekuliniame lygmenyje. Dabar mokslininkai iš Leipcigo Universiteto atliko tyrimą, kuris paaiškino, kaip bakterijos, kurios suraugina kopūstus ir pieną paverčia jogurtu, sąveikauja su žmogaus kūno ląstelėmis.
daugiau

Įsibėgėja arbūzų sezonas – įvertinta, ar saugu mėgautis šiomis uogomisArbūzų sezonas Lietuvoje vis ankstėja. Pastaruoju metu šių uogų jau galima įsigyti nuo ankstaus pavasario iki vėlyvo rudens, o kai kuriuose prekybos centruose – ir apskritus metus. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai pastebi, jog vartotojai domisi, ar mūsų prekybos centruose, turgavietėse ar laikinose prekyvietėse parduodami arbūzai yra saugūs ir kokybiški.

daugiau
Mokslininkai aptiko naują biožymenį, leisiantį prognozuoti prostatos vėžio eigąProstatos vėžys tarp vyrų yra antra onkologinė liga pagal paplitimą. Apskritai tai yra ketvirtas vėžys pagal dažnumą – vien pernai pasaulyje diagnozuota 1,3 milijonai naujų prostatos vėžio atvejų. Išgyvenimo tikimybė labai priklauso nuo ankstyvos diagnozės ir ligos išplitimo. Neseniai atrastas biožymuo turėtų palengvinti metastazių rizikos vertinimą.
daugiau
Apsauga nuo ŽIV, bet ne nuo mirtiesNuo ŽIV sauganti mutacija homozigotinėje būsenoje padidino mirties nuo visų priežasčių riziką. CCR5 geno mutacija ∆32 garsi tuo, kad suteikia atsparumą nuo ŽIV, tačiau remiantis Nature Medicine publikuoto tyrimo rezultatais, ji turi ir neigiamų pasekmių. Išanalizavę 409 693 žmonių genotipus ir mirties priežastis, Kalifornijos universiteto Berklyje tyrėjai padarė išvadą, kad mutacija CCR5-∆32 homozigotinėje būsenoje padidina jo nešiotojams mirties nuo bet kokių priežasčių riziką. Pažymėtina, kad CRISPR vaikus sukūręs He Jiankui modifikavo būtent CCR5 geną.
daugiau
Į ekologines problemas pirštu bedantys KTU studentai skelbia vienkartinių puodelių šlovės pabaigąĮ jūras ir vandenynus išmestų plastiko šiukšlių kiekis vis didėja. Pasak Europos Komisijos pateikiamos statistikos, jos sudaro apie 70 proc. visų jūrose randamų šiukšlių. Siekiant spręsti šią problemą, Europos Parlamentas pritarė direktyvai dėl tam tikrų plastikinių gaminių poveikio aplinkai mažinimo.
daugiau
1 - 10 iš 2030 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5



Naudingos nuorodos