vaistai.lt

Ką vertėtų žinoti renkantis termiškai apdorotus produktusBulvių traškučiai, gruzdintos bulvytės, pusryčių dribsniai, sausainiai, tirpi kava ar daugelio pamėgta skrudinta duona – bene rizikingiausi produktai akrilamido atžvilgiu. Maisto produktų gamintojai jau antrus metus Europos Komisijos reglamentu yra įpareigoti reikšmingai mažinti šios sveikatai kenksmingos medžiagos, susidarančios aukštesnėje nei 120 laipsnių temperatūroje ir mažai drėgmės turinčioje aplinkoje gaminamuose produktuose, kiekius.

daugiau
Mokslininkai surado dar vieną būdą, kaip sumažinti infarkto ir insulto riziką: 3462 žmonių tyrimas ir popiečio miegas bent du kartus per savaitęŽmonės miega kartą per parą. Tai - mums visiems įprastas režimas, nors visi supranta, kad kadaise buvo tikrai ne taip. Anksčiau žmonės savo miego laiką paskirstydavo plačiau, dažniau guldavosi pokaičio miegui. Naujas Šveicarijoje atliktas tyrimas rodo, kad ir dabar reikėtų taip daryti.
daugiau

Koks sultinys: namų gamybos ar pirktas ruošinys, yra geresnis pasirinkimas?Ne tik sriuboms, padažams, troškiniams, bet ir įvairių kitų patiekalų gamyboje dažnai naudojamas sultinys. Apie sultinius ir jų ruošinių sudėtis bei keliamus kokybinius reikalavimus – Aušros Išarienės, l. e. Maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto vyr. patarėjos, komentaras spalio 14 d. LRT laidoje „Vartotojų kontrolė“.

daugiau
Niekas nenori prarasti protinių gebėjimų - štai ką reikėtų valgyti, kad sendami išlaikytumėte aštrų protąMaždaug 50 milijonų pasaulio žmonių gyvena su diagnozuota demencija. Kiek žmonių demencija kamuoja apskritai, mes tiesiog nežinome. Protinių gebėjimų praradimas dažnai matomas kaip neišvengiama senatvės dalis, tačiau mokslininkai teigia, kad patys galite sumažinti demencijos riziką. Tereikės pakeisti mitybą.
daugiau

Maisto saugos specialistai vienija jėgas kovoje su apsinuodijimo maistu protrūkiaisMaisto sauga ir kokybė bei visų tam būtinų sąlygų užtikrinimas – vienas svarbiausių prioritetų Lietuvai ir Europos Sąjungos valstybėms. Todėl mokslininkai, visuomenės sveikatos, maisto saugos ir veterinarijos specialistai vienija jėgas, siekdami užkirsti kelią per maistą plintančių ligų protrūkiams, ieško pažangiausių būdų ir sprendimų, kaip suvaldyti maisto krizes.

daugiau
Didžiulis tyrimas rodo, kaip galima paprasčiausiu būdu net dvigubai sumažinti mirties riziką jei sergate širdies ir kraujagyslių ligomisReguliari mankšta padeda palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą. Fizinis aktyvumas ilgina gyvenimą ir gerina jo kokybę. Tačiau iki šiol mokslas mažai tyrinėjo, ar fizinis aktyvumas padeda tuomet, kai žmogus jau serga širdies ir kraujagyslių ligomis. Todėl dabar Seulo nacionalinio universiteto mokslininkai nusprendė tai išsiaiškinti.
daugiau
Kodėl su amžiumi vis sunkiau išlaikyti liekną figūrą? Mokslininkai atskleidė, kodėl kartais nepadeda ir operacijosJauni žmonės dažniausiai yra liekni ir gražūs. Tačiau su amžiumi vis sunkiau išlaikyti dailias kūno formas. Kodėl taip yra? Kodėl net sportuodami ir valgydami tokį patį maistą negalime išlaikyti tokių pačių kūno formų? Mokslininkai iš Karolinska instituto Švedijoje nusprendė tai išsiaiškinti. Jie 13 metų ėmė 54 žmonių riebalų ląstelių mėginius. Per šį laiką sustorėjo ne visi tyrimo dalyviai, tačiau, kaip žinote, visiems su amžiumi vis sunkiau išlaikyti dailias kūno formas.
daugiau
Kai senstame greičiau nei krenta kalendoriaus lapai - mokslininkai atskleidė, kas sukelia neproporcingą biologinio amžiaus augimąAmžius dažnam kažkodėl yra skaudi tema. Žmonės tiesiog bijo pasenti. Tačiau fizinis žmogaus amžius nėra toks jau svarbus, ypač lyginant su biologiniu. Mokslininkai iš Edinburgo ir Glazgo universitetų neseniai atrado fenomeną, dėl kurio biologinis žmogaus amžius gali aplenkti kalendorinį. Kitaip sakant, kai kurie žmonės sensta greičiau nei turėtų.
daugiau

Pasaulinei kiaušinių dienai artėjant – kaip išsirinkti kokybiškus kiaušinius?Antrąjį spalio penktadienį daugelyje šalių švenčiama Pasaulinė kiaušinių diena. Kiaušiniai  dėl savo aukštos maistinės vertės vieni dažniausiai visame pasaulyje vartojamų maisto produktų. „Kiaušinių kokybė ir maistinė vertė priklauso nuo daugelio faktorių, iš kurių vienas svarbiausių – šviežumas, todėl norėdami gauti kuo šviežesnį ir daugiausia vertingųjų maistinių savybių išsaugojusį produktą vartotojai turėtų rinktis vietinius, nedideliais atstumais vežtus ir per dieną ar dvi prekybininkų lentynas pasiekiančius produktus.

daugiau
Gelis, padedantis dantims pasitaisyti, gali užbaigti plombavimo erąViso gero, skylutės! Artėja naujas dantų ėduonies gydymo būdas. Dabar specialiu geliu galima priversti dantų emalį pasitaisyti patį. Šis produktas gali padėti žmonėms išvengti karieso, kurį reikia plombuoti. Emalis yra dantų išorinis kietas apsauginis sluoksnis. Dėl burnoje esančių rūgščių ir kramtymo, jis gali nudilti, o taip atsiranda ertmės, kurias reikia užpildyti plombomis, kad dantis neirtų toliau.
daugiau
1 - 10 iš 2149 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5



Naudingos nuorodos