vaistai.lt

Kaip pasigaminti skanią šaltą arbatą namuose?Šalta arbata – gaivinantis ir troškulį karštą vasaros dieną malšinantis gėrimas, kurį lengvai galime pasidaryti ir namų sąlygomis. Tačiau kaip išsirinkti, kokius ingredientus geriausia derinti tarpusavyje?

 

daugiau

Kodėl į kasdienę mitybą reikėtų įtraukti migdolusVieni migdolus vadina supermaistu, universalia gėrybe, kiti – karališku ingredientu virtuvėje. Ką verta žinoti apie šiuos ypač maistingus riešutus ir kaip kūrybingai juos įtraukti į savo mitybą, kad būtų ir gardu, ir naudinga? Nors migdolai įprastai vadinami riešutais, iš tiesų jie yra ašaros formos valgomosios sėklos – migdolų medžio vaisiai, - skelbiama pranešime žiniasklaidai.

 

daugiau

Daržovės ant grilio – ne tik garnyras, bet ir puikus pagrindinis patiekalasVasarą daugelis mėgaujasi šašlykais, ant grilio skrudinamomis dešrelėmis ir žuvimi. Tačiau karštą dieną alkį puikiai numalšina ir įvairūs daržovių patiekalai. Nors šios gėrybės dažniausiai naudojamos garnyrui, jos gali tapti ne ką prastesniu pagrindiniu patiekalu.

 


daugiau

Kad bėgimas netaptų kančia: kaip apsaugoti kelių sąnariusKol mes džiaugiamės vasara, mūsų sąnariai ir raumenys intensyviai dirba. Bėgam, einam į žygius, minam dviratį, žaidžiam lauke aktyvius žaidimus apkrova sąnariams padidėja kelis kartus, lyginant su kur kas ramesniu žiemos periodu. To rezultatas – sąnarių skausmas, priverčiantis ritmą gerokai sulėtinti.


daugiau

Džiovinti vaisiai: didžiausią naudą gausite žinodami kelias taisyklesPatogus ir sveikas užkandis bei egzotiškas įvairių patiekalų ingredientas. Džiovinti vaisiai jau seniai užkariavo įvairių pasaulio šalių virtuves, o sveikatos specialistai vardija jų naudingąsias savybes. Tačiau ką turime žinoti, kad gautume didžiausią naudą sveikatai, - skelbiama pranešime žiniasklaidai.

daugiau

Nemėgstate juodojo šokolado? Štai kodėl verta jį pamėgtiŠokolado skoniu žmonija mėgaujasi jau daugiau nei 1000 metų, o Europoje jo fabrikai pradėti masiškai statyti Pramonės revoliucijos metu. Juodasis šokoladas – pirmoji ir pati gryniausia šio saldėsio rūšis, kuria galime mėgautis iki šiol.

daugiau

Atostogos Lietuvoje: kuo daugiau naudos sveikataiŠią vasarą dauguma šalies gyventojų pasiliko atostogauti Lietuvoje, o į užsienio svečių pamėgtus viešbučius, SPA ir poilsiavietes šiemet sugužėjo vietos turizmo atstovai. Apie tai, kaip lietuvių antplūdis pakeitė poilsio ir sveikatinimo įstaigų darbą, kokios veiklos ir paslaugos yra pačios populiariausias bei kuo šiemet išsiskiria poilsiautojų poreikiai, pranešime žiniasklaidai pasakoja viename iš populiariausių kurortų – Druskininkuose – dirbantys specialistai.

 

 

daugiau

Kaip saugiai džiaugtis saule?Vasarą daugiau laiko praleidžiame lauke ir džiaugiamės saulės spinduliais, kurie padeda žmogaus organizmui įsisavinti vitaminus, taip pat veikia emocinę sveikatą. Svarbu nepamiršti, kad saulė spinduliuoja akimi nematomus ultravioletinius spindulius (UV), kurie sukelia nudegimą, skatina odos sausėjimą, pagreitina raukšlių atsiradimą, sukelia odos vėžio riziką.

daugiau

Vaisių šerbetas ar sorbetas: kas skaniau ir sveikiau?Nors sorbetas ir šerbetas skamba labai panašiai, tačiau iš tikrųjų tai yra du skirtingi šaldyti desertai. Tiesa, turi jie ir nemažai panašumų – abu gaivinantys, gaminami iš vaisių arba jų sulčių ir lengvai paruošiami namuose.

 

 

daugiau

Prieskoninės žolelės: su kuo derinti ir kuo naudingos sveikatai?Vasara – ant kepsninės ruoštų patiekalų ir šviežių daržovių salotų metas. O kas geriau pagardina sezoninius patiekalus, jei ne prieskoninės žolelės? Prieskoninės žolelės gali tapti trūkstamu patiekalo akcentu, tačiau tai ne vienintelė jų nauda.


 

 

daugiau
1 - 10 iš 2147 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 

    

Ieškomiausių TOP 5






Naudingos nuorodos