vaistai.lt
11 sveiko maisto mitųMinint Pasaulinę maisto dieną pats metas išsklaidyti sveikos mitybos mitus ir pradėti mėgautis kokybišku ir sveikatai palankiu maistu be baimės ar išankstinių įsitikinimų. 11 sveiko maisto mitų atskleidžia maisto technologė, sveikos mitybos specialistė Raminta Bogušienė.
daugiau
Žolelių arbata ne tik gydo, netinkamai vartojama ji gali ir pakenktiArbata gali ne tik numalšinti troškulį ar sušildyti, dauguma žolelių gali padėti ir pagerinti savijautą peršalimo metu, pagerinti miegą, numalšinti stresą. Tačiau labai svarbu žinoti, kokias vaistažoles ir kada reikėtų vartoti. Netinkamai pasirinkta žolelių arbata gali sukelti labai nemalonias pasekmes, kurios ne tik nepadės spręsti sveikatos problemų, bet gali pabloginti savijautą ar paskatinti kai kurias ligas.
daugiau
Vegetarai atskleidė, kuo aprūpina mitybą, kad netrūktų geležiesViso pasaulio vegetarai šiandien švenčia! Pasaulinė vegetarų diena minima jau nuo 1977 m. Šią dieną žmonės skatinami nevalgyti mėsos ir keisti savo mitybos įpročius. Ne vienerius metus vegetarišką gyvenimo būdą propaguojantys žmonės tvirtina – savijauta puiki, o maisto pasirinkimas išties spalvingas. Tačiau kaip užtikrinti, kad mums netrūktų būtinų medžiagų, geležies ir mitybos pokyčiai taptų maloniu įpročiu, o ne kančia?
daugiau
Plečiasi „Rakto skylutės“ simboliu paženklintų sveikesnių maisto produktų sąrašasSveikatos apsaugos ministerija papildė sveikatai palankesnių ir specialiu „Rakto skylutės“ simboliu žymimų maisto produktų sąrašą. Šis simbolis yra Europos Sąjungoje registruotas ženklas, kuriuo žymimi įprasti, bet sveikatai naudingesni produktai nei kiti tos pačios kategorijos gaminiai. „Rakto skylutės“ simboliu žymimi maisto produktai visoje Europoje, bet daugiausiai – Švedijoje, Danijoje, Norvegijoje, Islandijoje, Makedonijoje ir Lietuvoje.
daugiau
Įtraukite į šeimos mitybą šiuos geruosius riebalus – rezultatai gali nustebintiSuprastėjo atmintis, sunku susikaupti mokslams ar darbui, kamuoja bloga nuotaika ar širdies ritmo sutrikimai? Tokia savijauta gali įspėti apie vaikų ir suaugusiųjų organizmui itin svarbių omega 3 riebalų trūkumą. Kodėl ir kuo naudingi šie riebalai?
daugiau
Kaip psichologiškai pasiruošti rudeniuiGyvename šiuolaikiniame pasaulyje ir tai reiškia, kad vis mažiau juntame natūralią metų laikų ir gamtos tėkmę. Dažniau laiką pajuntame pažiūrėję į laikrodį, o ne pakėlę akis į dangų, kaip tai darė mūsų protėviai. Apie tai, kaip gyventi natūraliau juntant laiko tėkmę, kad rudens pradžia, mokslai bei darbai nekeltų streso, psichologo ir dėmesingumo mokytojo Pauliaus Rakštiko patarimai.
daugiau
Apie problemas su gydytojais kalbėtis nedrįsta, bet specialistams atsiveria netikėtoje vietojeDaugeliui muzikos festivaliai asocijuojasi su linksmybėmis, šokiais, menais, tačiau ne ta vieta, kur žmonės galėtų pasirūpinti savo psichologine ir fizine sveikata, atvirai pasikalbėti su specialistais apie problemas. Vis tik šiuolaikiniai muzikos festivaliai vis daugiau dėmesio skiria ir šiam aspektui, o profesionalią psichologų ir toksikologų pagalbą jaunimas jau gali gauti ir kai kuriuose Lietuvoje organizuojamuose festivaliuose. Jau trečius metus po įvairius muzikos festivalius Lietuvoje keliauja iniciatyva „Be Safe Lab“, kurios atstovai pastebi, kad sudarius tinkamas sąlygas jauni žmonės jiems įprastoje aplinkoje drąsiau kreipiasi į specialistus ir atviriau kalba apie savo patirtis ir problemas.
daugiau
Psichoterapeutė: ilgalaikis stresas veda į depresijąPrasidėjęs ruduo daugeliui reiškia atostogų pabaigą ir grįžimą prie darbų. Nauji iššūkiai ar intensyvus darbų tempas ne vienam iš mūsų kelia stresą. Šiandien stresas yra kasdienis žmogaus palydovas, priimamas tarsi natūralus šiuolaikinio gyvenimo elementas. Jį sukelia įvairūs kasdieniai sunkumai – neatlikti darbai, konfliktai, vėlavimas ar net stovėjimas eilėse. Kaip įveikti stresą, kai jis veikia mus?
daugiau
Mitybos specialistė neigia mitą, neva mielės – kenksmingas duonos ingredientasNors duona – neatsiejama sveikuoliško mitybos raciono dalis, duoną apipynusių mitų vis tiek apstu. Bemaž daugiausia diskusijų kelia duonos sudėtyje aptinkamos mielės: tebėra gajus mitas, neva šios – kenksmingos organizmui. Vis dėlto asmeninės trenerės, mitybos specialistės Rūtos Beišytės-Aminovos teigimu, toks įsitikinimas nėra pagrįstas.
daugiau
Nekonservuokime savo sveikatos: geriau – šaldykimeMėgstantiems konservuoti rudens gėrybes sveikatos specialistai pataria įvertinti tokių produktų naudą sveikatai. Gausiai naudojamas cukrus, druska ir actas nustelbia konservuojamų daržovių ar uogų naudingąsias savybes, o karštas vanduo sunaikina į jį dedamo medaus vertę – šias ir kitas klaidas kasdienėje mūsų mityboje stebintys specialistai ragina imtis imuniteto stiprinimo ir dalijasi patarimais, kaip galima tai padaryti namų sąlygomis.
daugiau
1 - 10 iš 1832 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5



Naudingos nuorodos