vaistai.lt
Keturios maisto šaldymo taisyklės, kurios padės tai daryti taisyklingaiTobulėjant šaldymo technologijoms, kurios leidžia išsaugoti skonines ir kokybines produktų savybes, vis daugiau vartotojų renkasi užšaldytą maistą – šaldyto maisto sektorius pasaulyje yra vienas sparčiausiai augančių. Tobulinant šaldytuvus ir šaldiklius neatsilieka ir buitinės technikos gamintojai, todėl vis daugiau žmonių renkasi šaldyti maistą ir produktus namuose.
daugiau
5 rytiniai įpročiai, kurie gerokai didina svorį - svarbu ne vien maistasJei norime išlikti sveikais ir lieknais, turime žiūrėti, ką dedame į burną, ir daugiau judėti. Tai žino visi. Tačiau ar esate girdėję, kad jūsų miego įpročiai gali prisidėti prie antsvorio augimo? Štai penki dalykai, kurių ryte reikėtų vengti, norint išlikti lieknais.
daugiau
Egzotinių vaisių sezonas: ką apie juos svarbu žinotiFigos, anonos, ličiai, papajos, kinkanai ir rambutanai – tai tik keletas egzotinių vaisių, kuriuos lietuviai perka ne tik norėdami paragauti, atrasti naujų, neįprastų skonių, bet ir dėl jų naudingųjų savybių. Nors parduotuvių lentynose jų galima rasti ištisus metus, šaltuoju metų laiku lietuviai jiems skiria ypatingą dėmesį.
daugiau
Apie notreles ir glotnius akmenisKai jau visi lietūs išlijo, o šalnų dar didelių nebuvo, galima iš trobos nosį iškišt ir užkampiais notrelių paieškoti – labai paprastas, neryškus, užtat labai svarbus augalėlis. Kartais notrelė paniojama su dilgėle, bet viena yra iš notrelinių, o kita iš dilgėlinių šeimos kilusios. Dažnai notrelė nuotryna vadinama – suprask, dilgėlė nusitrynus, visai nesibadanti, švelni, tik nuskinti paprastai neina, reik peiliu pjaut.
daugiau
Aktualu ne tik sergantiems diabetu: kodėl tokia svarbi kojų odos priežiūra?Kasmet lapkričio 14 d. minima Pasaulinė cukrinio diabeto diena. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, nuo 1980 metų sergančių diabetu žmonių išaugo keturis kartus ir siekia 422 milijonus. Manoma, kad dėl žalingo gyvenimo būdo per ateinančius 10 metų mirštamumas nuo diabeto išaugs apie 50 procentų. Cukrinis diabetas – tai klastinga liga, kuria sergant sutrinka medžiagų apykaita, dėl to atsiranda ir įvairių odos sveikatos bei būklės sutrikimų, kurie ypač pavojingi pėdų srityje.
daugiau
Aktyvi gyvensena darbovietėje: misija įmanoma?Higienos instituto Profesinės sveikatos centro atlikta apžvalga atskleidė, jog Lietuvos įmonėse vis labiau rūpinamasi darbuotojų sveikata. Tam pasitelkiami ir pažangiausi technologiniai sprendimai. Vis dėlto apžvalgos autoriai tikina, jog šiomis gairėmis seka ne visos bendrovės. Apibendrinus geriausiai įvertintų įmonių patirtį, ataskaitoje buvo išryškinti universalūs sprendimai, galintys padėti įmonėms, dar tik atrandančioms sveikatingumo svarbą darbovietėje.
daugiau
Ar gali lašiniai būti sveikos mitybos dalis?Kalbėdami apie sveiką gyvenseną, specialistai vienu svarbiausių patarimų visuomet įvardina tinkamą mitybą. Tačiau ką būtent reiškia maitintis sveikai? Lapkričio 8 d. Europoje minimos sveikos mitybos dienos proga vaistininkė aiškina, kad norint gyventi sveikai, nebūtina verstis per galvą – stipresniam imunitetui ir geresnei savijautai užtenka laikytis kelių pagrindinių patarimų.
daugiau
Juodasis šokoladas – vietoj vaistų?Kas nemėgsta paskanauti gardėsių, kurie pamalonina gomurį. Beje, tai kas skanu, gali būti ne tik maistas, bet ir vaistas! Šokoladas – kalorijų bomba, nuodėmingas malonumas, kuriam neįmanoma atsispirti. Vis dėlto nemažai įvairių tyrimų rodo šokolado naudą žmogaus organizmui. Štai neseniai paskelbti vieno tyrimo rezultatai atskleidė, kad šokoladinis gėrimas, kakava, vartojami kiekvieną dieną, vyresnio amžiaus žmonėms padeda išsaugoti sveikesnes smegenis.
daugiau
30 dienų be cukraus eksperimentas vilnietei leido pamiršti galvos skausmąVilnietė Viktorija Žižiūnienė socialiniame tinkle su draugais dalijasi džiaugsmu, kad jai pagaliau pavyko sulaukti 30 dienos be cukraus. Ji negali patikėti, kad iš šių dienų net 26 jai visiškai neskaudėjo galvos. Vaistininkė Regina Molotkova apibendrina pasiektus rezultatus pateikia 8 priežastis, kas nutinka sumažinus cukraus vartojimą.
daugiau
Maisto netoleravimas ir alergija: didysis alergenų aštuonetasAlergija ir maisto netoleravimas šiandien dažnos temos. Svarbu aptarti tai, kuo skiriasi alergija nuo maisto netoleravimo? Alerginė reakcija suvalgius tam tikrą maisto produktą kyla dėl to, kad imuninė sistema baltymą, esantį to produkto sudėtyje, klaidingai supranta kaip žalingą. Šiam baltymui patekus į organizmą imuninė sistema sukuria antikūną, vadinamą imunoglobulinu E (IgE), kad „įsibrovėlį“ neutralizuotų.
daugiau
1 - 10 iš 1670 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 

Ieškomiausių TOP 5



Naudingos nuorodos