vaistai.lt
gripasValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad šių metų balandžio 27 d. Paryžiuje Pasaulinė gyvūnų sveikatos organizacija (OIE) svarstė susidariusią situaciją dėl kiaulių gripo.
daugiau
Vaisiai ir daržovėsDaugiau nei du trečdaliai lietuvių bent vieną kartą per dieną valgo vaisių ir daržovių. Tuo tarpu estai ir latviai gerokai atsilieka – vaisių ir daržovių jie valgo rečiau, o dauguma jų net nežino, kad šios rūšies maisto reikėtų suvartoti bent 500 g. per dieną.
daugiau
EspricoPradėję lankyti mokyklą, vaikai susiduria su naujais iššūkiais. Mokyklos kasdienybė reikalauja didelio prisitaikymo. Nauja aplinka, kiti žmonės, nežinomos pareigos. Staiga iš vaiko reikalaujama, kad jis ilgai sėdėtų. Iš jo reikalaujama sutelkti dėmesį vieną – dvi akademines valandas.
daugiau
VaistaiNacionalinė vaistų prekybos asociacija pateikė siūlymus Sveikatos apsaugos ministerijai ir Seimo Sveikatos reikalų komitetui...
daugiau
Nacionalinės vaistų prekybos asociacijos (NVPA) ir Kauno medicinos universiteto (KMU) organizuotoje konferencijoje „Farmacinės rūpybos ir geros vaistinių praktikos aktualijos“ KMU klinikinis provizorius...
daugiau
Artėja gražiausios metų šventės. Vakarėliai, draugai, linksmybės, vaišės, alkoholis... o ryte savijauta ne per geriausia – pagirios. Kiek besimokytume iš savo ir svetimų klaidų, tačiau po triukšmingų vakarėlių...
daugiau
Vaikų gastroenterologas V. Urbonas, Vilniaus universiteto Vaikų ligų klinika.

Mėsoje, žuvyje, augaliniuose aliejuose, riešutuose ir kituose maisto produktuose esantys riebalai yra nevienodi – jie skiriasi tiek savo sudėtimi, tiek poveikiu žmogaus sveikatai. Riebalai – tai svarbi širdies, smegenų, imuninių ląstelių ir daugelio kitų organizmo audinių ląstelių membranų sudedamoji medžiaga. Skiriamos dvi riebalų rūšys: „gerieji“ riebalai, turintys mononesočiųjų ir polinesočiųjų riebalų rūgščių, ir „blogieji“, turintys sočiųjų riebalų rūgščių. Viena iš svarbiausių „gerųjų“ riebalų dalių – polinesočiosios riebalų rūgštys, dar vadinamos nepakeičiamosiomis riebalų rūgštimis (omega 3 ir omega 6).
daugiau
Gripas dažnai tapatinamas su paprastu peršalimu ar kitų virusų sukeliamomis ligomis, todėl dažnai manoma, kad gripas lengva liga. Nors gripo ir peršalimo simptomai iš pirmo žvilgsnio atrodo panašūs, tačiau šios ligos sukeliamos skirtingų sukėlėjų, o pasireiškiantys simptomai bei ligos baigtis taip pat skiriasi. Gripas - tai virusinė kvėpavimo takų infekcija, plintanti oro lašeliniu būdu, bei pasireiškianti staigia pradžia, lydima karščiavimo(>38oC), galvos, raumenų skausmo bei kosulio, gerklės skausmo, kvėpavimo sutrikimo, slogos. Gripas skiriasi nuo kitų ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų tuo, kad sukelia sunkias komplikacijas.
daugiau
Apie gripo grėsmę ir profilaktiką kalba Všį „AUKI SVEIKAS“ specialistė vyr. slaugos administratorė Asta Lekavičienė.

Rudens, o ypač žiemos laikotarpiu organizmui ima stigti saulės šviesos, šilumos, vitaminų. Susilpnėjusi imuninė sistema nesugeba pasipriešinti ligų sukėlėjams, todėl ima varginti įvairūs negalavimai. Be to žiemos vidurys dažnai sutampa su gripo epidemijos proveržiu. Taigi tenka galynėtis ne tik su peršalimo ligomis, bet ir su gripu.
daugiau
Gydytoja, dietologė V. Vilemienė

Pavargę nuo kasdieninio, beveik iki ašarų nusibodusio gyvenimo ritmo, per atostogas sąmoningai leidžiame sau paišdykauti – miegame iki pietų, kepsnius valgome po žvaigždėtu dangumi, iki paryčių skaitome romanus. Gal išvarginę organizmą kitokiais kraštutinumais, lengviau sugrįžti iš atostogų į įprastą kasdienybės ritmą?
daugiau
3361 - 3370 iš 3372 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  331 332 333 334 335 336 337 338  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5



Naudingos nuorodos