![]() |
LACTOSOLV kapsulės N60Maisto papildas |
|||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||
LACTOSOLV kapsulės N60 |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Informacinis lapelis | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
LACTOSOLV
Maisto papildas su laktaze, gerinančia laktozės virškinimą. Skirtas asmenims, sunkiai virškinantiems laktozę. 17 500 FCC vienetų vienoje kapsulėje.
Informacinis lapelis
Gerbiama (-as) kliente,
LACTOSOLV yra aukštos kokybės maisto papildas su didele doze laktazės, gerinančios laktozės virškinimą. Jį vartodami laktozės netoleruojantys asmenys lengviau virškina pieną ir pieno produktus. Kas yra laktozė? Laktozė yra natūrali pieno sudedamoji dalis. Tai disacharidas, susidedantis iš dviejų paprastų angliavandenių (monosacharidų): gliukozės (dekstrozės) ir galaktozės. Gliukozė ir galaktozė yra maistinės medžiagos, lengvai besirezorbuojančios organizme. Todėl fermentas laktazė suskaido laktozę (pieno cukrų) plonajame žarnyne.
Kas yra laktozės netoleravimas? Netoleruojant laktozės ji nesuskaidoma plonajame žarnyne, nes jame yra nepakankamas fermento laktazės kiekis. Nesuvirškinta laktozė pereina į apatinę žarnyno (storosios žarnos) dalį, kur ją fermentuoja žarnyno bakterijos, ir sukelia dujų susidarymą.
Kokie produktai turi laktozės? Beveik visų pieno produktų sudėtyje yra laktozės, skiriasi tik jos koncentracija. Pavyzdžiui, kuo sūris šviežesnis, tuo daugiau jame laktozės. Subrandintas sūris turi gana mažą laktozės kiekį. Pieno milteliai, kurie dažnai naudojami gaminant iš anksto paruoštą maistą, turi didžiausią laktozės kiekį. Laktozės taip pat gali būti įvairių produktų sudėtyje: saldainiuose, šokolade, įvairiuose kepiniuose, dešrelėse ir kituose maisto produktuose bei gėrimuose. Laktozės, kaip pagalbinės medžiagos, būna tablečių sudėtyje.
* Reikšmės yra orientacinio pobūdžio. Jos nurodo vidutines vertes ir gali kisti atsižvelgiant į produkto gamybą.
Kaip veikia LACTOSOLV? LACTOSOLV sudėtyje esantis fermentas laktazė (ß-galaktozidazė) konvertuoja laktozę (pieno cukrų) lokaliai žarnyne į gliukozę ir galaktozę. Laktozės turinčio maisto vartojimą galima palengvinti natūraliu būdu.
Kaip vartoti LACTOSOLV? Vartoti po 1–3 kapsules (atsižvelgiant į laktozės kiekį maiste ar gėrime) užsigeriant vandeniu prieš valgant produktų su laktoze. Jei sunkiai praryjate kapsulę, galite ją išardyti ir mikrogranules išgerti su vandeniu. Kapsulės negalima kramtyti. Didžiausia paros dozė – 3 kapsulės. Vienos LACTOSOLV kapsulės pakanka, kad būtų suvirškinta 29 g laktozės, toks kiekis gali būti maždaug 0,5 l pieno. Dozė turi būti individualiai išbandyta ir pritaikyta atsižvelgiant į laktozės netoleravimo laipsnį ir kiekį maiste. Laktozės tolerancija yra kintama, todėl teiraukitės rekomendacijų dėl laktazės reikšmės jūsų mitybai.
Kokia LACTOSOLV sudėtis? Maltodekstrinas, 43,5 % fermento ß-galaktozidazės (laktazės), glazūros medžiaga hidroksipropilmetilceliuliozė, natrio chloridas. Vienoje kapsulėje yra 17 500 FCC* vienetų fermento laktazės. Be dažiklių ir užpildų.
*FCC – maisto cheminių medžiagų kodeksas.
Svarbi pastaba Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės. Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas. Laikyti kambario temperatūroje, sausoje, vaikams nepasiekiamoje vietoje.
Kokio dydžio pakuotėse gali būti LACTOSOLV?
LACTOSOLV tiekiamas pakuotėmis po 30 ir 60 kapsulių. Teksto peržiūros data: 2016 m. sausis
Gamintojas: „SCIOTEC Diagnostic Technologies GmbH“, Ziegelfeldstraße 3, A-3430 Tulnas, Austrija. Platintojas: UAB „STADA-Nizhpharm-Baltija“, A. Goštauto g. 40A, LT-03163 Vilnius, Lietuva.
|
