vaistai.lt

10 priežasčių, kodėl verta gerti vandenį su citrina (31140/0) 

10 priežasčių, kodėl verta gerti vandenį su citrinaSpecialistai kiekvieną dieną rekomenduoja pradėti puodeliu šilto vandens su citrinos skiltele. Kodėl būtent citrinos?

Visų pirma, citrinose gausu mūsų organizmui naudingųjų medžiagų: vitaminų C, B, kalcio, geležies, magnio, kalio. Kadangi grynos citrinų sultys gali pakenkti jūsų dantų emaliui, rekomenduojama jas skiesti drungnu vandeniu. 15-30 minučių iki pusryčių išgerta stiklinė šio gėrimo, garantuoja ir sveikatą, ir puikią nuotaiką, žvalumą ir geresnę medžiagų apykaitą.

1. Sustiprinsite imuninę sistemą
Peršalimo sezonas jau visai netoli – tenka susitaikyti, kad jis visuomet ateina ne laiku... Dabar puikus metas sustiprinti imunitetą –  vitaminas C kaip tik tai, ko reikia!

Ar žinojote, kad kai tik pradeda kamuoti stresas, šio vitamino sparčiai mažėja? Taigi, nepraleiskite progos kasryt papildyti jo atsargas gerdami vandenį su citrinų sultimis.

2. Nuostabus kalio šaltinis
Citrinoje kur kas daugiau kalio nei vynuogėse ar obuoliuose. Kalis neišvengiamai stiprina širdies ir kraujagyslių veiklą, puikiai atsiliepia nervinei sistemai, smegenims, padeda susikoncentruoti.

3. Gerina virškinimą ir valo organizmą
Ryte kasdien geriamas vanduo su citrinomis padeda ne tik iš virškinamojo trakto pašalinti mums nenaudingas medžiagas ir toksinus, bet taip pat palengvina tokios nemalonius simptomus kaip pilvo pūtimas, rėmuo, raugulys.

4. Suteikia malonų burnos kvapą
Kaip puikiai žinome citrinos tikrai atgaivina burnos kvapą, taip pat gelbsti nuo dantų skausmo, palengvina dantenų uždegimo simptomus.

5. Skaistina odą
Vanduo – būtinas maistas mūsų tobulam odos žvilgesiui, o štai citrina tą efektą dar labiau sustiprina. Antioksidantai, slypintys citrinos sultyse, apsaugo nuo senatvinių dėmių, raukšlių, padeda išvengti randų, taip pat valo kraują, užtai oda atrodo neprilygstamai.

6. Padeda numesti svorio
Citrinos turi tokių medžiagų, kurios ne tik spartina medžiagų apykaitą padeda kovoti su potraukiu alkiui, bet dargi ir degina riebalus.

7. Kovoja su uždegimais
K
asdien gerdamos vandenį su citrina jūs iš organizmo pašalinsite nuodingas medžiagas, kurios linkusios kauptis, taip pat sumažinsite viso kūno rūgštingumą, dėl ko gali kilti įvairių ligų ir uždegimų.

8. Suteikia energijos
Taip pat gerina nuotaiką, padeda išvengti nerimo priepuolių, depresijos. Mokslininkai tikina, kad vien tik citrinų kvapas sužadina geras emocijas ir mus nuramina. Ką gi, vien dėlto verta pamėginti!

9. Padeda atsikratyti priklausomybės kofeinui
Apie kavos poveikį organizmui galime ginčytis visą dieną, tačiau dauguma kavą pakeitusių kitais gėrimais, sako, besijaučiantys kur kas lengviau ir sveikiau. Rytinę kavą išmainykite į vandens su citrina stiklinę ir netrukus įsitikinsite šio gėrimo veiksmingumu.

10. Šarmina organizmą
Nors atrodo, gana keista, kaip rūgšti citrina gali šarminti organizmą. Bet iš tiesų būtent taip ir yra – citrina yra vienas labiausiai organizmą šarminančių produktų. Daugelio žmonių, ypač kurie nevengia pavalgyti mėsos, organizmas dažniausiai būna pernelyg užrūgštintas ir tai didina riziką susirgti onkologinėmis ligomis.

Kiek į vandenį pilti citrinos sulčių?
Jei sveriate mažiau nei 80 kg, į šilto vandens stiklinę įspauskite pusę citrinos sulčių, o jei svoris viršija 80 kg, įspauskite visą. Žinoma, svarbu atsižvelgti ir į savo skonio subtilybes.

Skanaus!

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net








Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos