vaistai.lt

5 rytiniai įpročiai, kurie gerokai didina svorį - svarbu ne vien maistas (1724/0) 

5 rytiniai įpročiai, kurie gerokai didina svorį - svarbu ne vien maistasJei norime išlikti sveikais ir lieknais, turime žiūrėti, ką dedame į burną, ir daugiau judėti. Tai žino visi. Tačiau ar esate girdėję, kad jūsų miego įpročiai gali prisidėti prie antsvorio augimo? Štai penki dalykai, kurių ryte reikėtų vengti, norint išlikti lieknais.

Visada kartojame, kad miegas ir sveikas rytas yra būtina sveikos gyvensenos dalis. Rytiniai ritualai gali daryti didelę įtaką jūsų svoriui. Štai penki blogi rytiniai įpročiai, kuriuos išvardino Nypost.com, prisidedantys prie jūsų svorio augimo.

1. Per daug miego

Atrodo, gamta turėtų taip sutvarkyti žmogaus organizmą, kad pabustume tada, kai mums pakanka miego. Tačiau taip nėra. Daugybė žmonių miega per ilgai. Glazgo Universiteto tyrimas atskleidė, kad tie žmonės, kurie ir taip turi didesnę viršsvorio riziką bei miega ilgiau nei 9 valandas per dieną, dažniausiai yra 4 kilogramais sunkesni nei norma.

Kitaip tariant, jei jūs genetiškai esate linkęs į viršsvorį, papildomos miego minutės jums kenkia. Tas pats pasakytina ir apie tuos, kurie dirba pamainomis, ir tuos, kurie mėgsta ilgai pamiegoti dienos viduryje.

2. Nepasiklojate lovos

Anksčiau tai jus skatindavo padaryti tėvai, o dabar, pripažinkite, kartais lovos nebeklojate. Tai nėra vienas iš tų įpročių, kuriuos būtų galima lengvai susieti su viršsvoriu, tačiau vienas tingus momentas dažnai veda prie kito. Viena apklausa JAV parodė, kad tie, kurie pasikloja lovą, geriau išsimiega, o kitas tyrimas parodė, kad kasdienis lovos klojimas veda prie kitų konstruktyvių įpročių. Tokių kaip sveikesni pietūs, didesnis fizinis aktyvumas ir taip toliau.

3. Elektronika

Jau daugybę kartų kartojome, kad prieš ir po miego nereikėtų naudotis elektronikos prietaisais. Jei užmigsite po naršymo internete, tikėtina, kad miego kokybė bus prastesnė ir pabusite labai tingūs. Kita vertus, jei vos pabudę griebsite išmanųjį telefoną, tikėtina, kad ir tai jūsų nemotyvuos aktyvesniems dienos užsiėmimams. Visų pirma, reikėtų atsikelti, pasivaikščioti, pavalgyti, o tik tuomet pradėti žvalgytis į ekranus.

4. Pamirštate svarstykles

Geriausias laikas lipti ant svarstyklių yra ryte. Tačiau vis daugiau žmonių pamiršta tai padaryti. Aišku, nieko baisaus, jei esate užtikrinti, kad jūsų kūno svoris yra normalus. Tačiau jei aktyviai nesportuojate ir nesilaikote sveikos mitybos reikalavimų, reikėtų kaskart ryte užlipti ant svarstyklių. „International Journal of Obesity“ publikuotas tyrimas parodė, kad tos moterys, kurios sveriasi rečiau, greičiau užsiaugina viršsvorį.

5. Praleidžiate pusryčius

Galiausiai, negalite pamiršti pagrindinio dienos valgio - pusryčių. Praleisti pusryčiai tikrai nepadeda jūsų metabolizmui, gali pakilti cukraus lygis kraujyje, vėliau organizmas lėčiau degins riebalus. Pusryčiams reikia baltymais praturtinto maisto. Svarbiausia, niekada nepamirškite iš ryto pavalgyti - tai tiesiog sveikas įprotis, padedantis išlaikyti produktyvumą.

 

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos