vaistai.lt

8 sveikatos problemos, kurias padės išspręsti druska (10786/0) 

8 sveikatos problemos, kurias padės išspręsti druskaMokslininkai iki šiol ginčijasi dėl druskos naudos ir žalos organizmui. Žinoma, kas per daug, tas nesveika, tačiau aišku viena – tikslingai naudojama druska gali padėti išspręsti kai kuriuos sveikatos negalavimus. Kokius? Ogi pasidomėkime...

Jei skauda gerklę... Greičiausiai prisimenate, kad skausmo sukaustytą gerklę mamos visada siūlydavo skalauti druskos tirpalu. Taigi, kodėl neišbandžius mamų ir močiučių patarimo? Stiklinėje šilto vandens išmaišykite arbatinį šaukštelį druskos ir skalaukite kas valandą visą dieną. Druska padeda kovoti su bakterijomis, malšina skausmą. Be to, tai natūrali priemonė.

Pasirodo, druska puikiai veikia galvos odą, saugo nuo plaukų slinkimo, o patiems plaukams suteikia spindesio. Tad kartą per savaitę įtrinkite išplautą galvą smulkiąja druska ir po procedūros gerai išskalaukite.

Šaltuoju sezonu ne vienas pradeda skųstis sąnarių skausmais, o jei dar oras būna nepakeliamai drėgnas... Galite išbandyti kelis variantus: suberkite druską į drobinius maišelius, vos pašildykite orkaitėje ir dėkite ant skaudamų vietų. O štai traškantiems sąnariams esą padeda druska, sumaišyta su medumi. Išbandykite! Gauta mase reikia įtrinti skausmingas vietas.

Sloga ir peršalimas. Vos pasūdytas vanduo puikiai tinka nosies ertmei skalauti, nes kovojama su bakterijomis ir mikrobais. Stiklinei reikia šiek tiek mažiau nei pusės arbatinio šaukštelio druskos. Tiesa, kai kurie gydytojai sako, kad skalauti nosį reikia ypač atsargiai, mat per didelis druskos kiekis gali nudeginti jautrią odą ir tik paaštrinti simptomus. O jeigu sloga komplikuota, patartina kreiptis į gydytoją.

Jei kamuoja stresas, puikiai pagelbės vonios su jūros druska – jos kaip reikiant atpalaiduoja nervų sistemą. O štai kojų vonelės (reikėtų maždaug 4 valg. š.), padės išvengti ir atsikratyti nuospaudų. Dar vienas svarbus druskos nuopelnas – ji kovoja su moterų baubu celiulitu. Galite išbandyti druskos, sumaišytos su alyvuogių aliejumi, šveitiklį, arba šiek tiek įberti jos į įprastą prausimosi priemonę.

Maišeliai po akimis. Spręskite bėdą žaibišku greičiu: stiklinėje vandens išmaišykite arbatinį šaukštelį druskos ir, suvilgiusios vatos diskelius, dėkite juos ant paakių. Palikite 10 minučių.

Jeigu apsinuodijote. Tai itin nemalonus negalavimas, kurį padės išspręsti druskos tirpalas. Arbatinį šaukštelį druskos ištirpdykite stiklinėje ir išgerkite. Tai paskatins skrandžio veiklą, todėl ilgainiui pasijusite kur kas geriau.

Nuo dantų skausmo, kraujuojančių dantenų. Burnos skalavimas druskos tirpalu (stiklinėje išmaišyti 2 arbat. š.) ne tik malšina skausmą, bet ir efektyviai stiprina dantenas, padeda žaizdelėms užgyti, dezinfekuoja. Tokiu tirpalu labai tinka skalauti ir po išrauto danties likusią žaizdą.

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos