vaistai.lt

5 užkandžiai tiems, kurie meta svorį (1177/0) 

5 užkandžiai tiems, kurie meta svorįUžkandžiai – tai galimybė numalšinti alkio jausmą tarp valgių. Jei norite numesti svorio, tikriausiai jų atsisakote. Sveiki užkandžiai užtikrina, kad jūs nebūsite alkani iki pagrindinio valgymo – pietų ar vakarienės, todėl jie būtini. Beje, kai kurie padeda numesti svorio.

Graikiškas jogurtas

Nuo seno graikiškas jogurtas vertinamas ne tik dėl tirštos konsistencijos ir malonaus skonio, bet ir dėl daugybės naudingųjų maistinių savybių. Todėl yra labai tinkamas užkandis. Graikiškam jogurtui sunaudojama keliskart daugiau pieno, nes tradiciškai yra atskiriamos natūraliai susidariusios išrūgos. Būtent todėl šis jogurtas yra tirštesnis ir turi daugiau baltymų negu įprastinis. Verta žinoti, kad su išrūgomis pašalinama ir didžioji dalis laktozės ir angliavandenių, todėl jame nedaug kalorijų ir cukraus. Tad graikiškas jogurtas yra puikus pasirinkimas norint užkąsti, tačiau nesuvartoti per daug kalorijų.

Riešutai

Riešutai – puikus užkandis, jei metate svorį. Juose gausu maistinių medžiagų, mineralų ir sveikųjų riebalų, skatinančių svorio mažėjimą. Tad, jei norite sulieknėti, užkandžiaukite tarp valgių nedidelėmis įvairių riešutų porcijomis. Žaliuose riešutuose esantys sveikieji riebalai virškinami lengviau, yra suskaidomi. O energiją teikiantys baltymai skatina judėti, todėl greitėja medžiagų apykaitą. Baltymai ir skaidulos padeda greitai pajusti sotumą.

Šokoladas

Šokolado reikėtų po nedaug valgyti kiekvieną dieną. Pageidaujate deserto? Praleiskite gėrimą ir rinkitės mažai kalorijų šokoladą. Aišku, nekalbame apie saldžius, pieniškus šokoladus – rinkitės tikrąjį, juodąjį šokoladą, kuris skatina medžiagų apykaitą, tačiau numalšina alkio pojūtį.

Daržovės

Galbūt ir ne itin žadina apetitą, tačiau daržovės gali būti puikus ir labai skanus užkandis. Ypač jei tinkamai patieksite. Rinkitės įvairias daržoves: šiaudeliais supjaustykite morkas, paprikas, agurkus, lapeliais gražiai išdėliokite kopūstų lapus ir vos panorėję užkąsti, griebkite vieną. Beje, morkas ar agurkus galite pagardinti kokiu nors nekaloringu, sveiku padažu – susigundys net tie, kurie nesilaiko dietos.

Riešutų sviestas

Ar žinote, kad dviejuose šaukšteliuose riešutų sviesto yra maždaug 6–8 g baltymų, o jie labai reikalingi mūsų organizmui. Be to, riešutų sviestas padės sulieknėti: kadangi turi nemažai baltymų ir gerųjų riebalų, jausitės sotesni ilgesnį laiką ir nenorėsite užkandžiauti. Norite sveiko užkandžio? Tepkite riešutų sviestą ant daržovių: agurkų, morkų, salierų. Beje, jį galite tepti ir ant obuolių ar kito pamėgto vaisiaus. Toks užkandis suteiks daug energijos, ir, beje, bus labai skanus.

 

Informacija iš:

Ji24

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos