vaistai.lt

E. sveikatos aktualijas Ligonių kasa aptarė su Jaunųjų gydytojų asociacija (1150/0) 

E. sveikatos aktualijas Ligonių kasa aptarė su Jaunųjų gydytojų asociacijaValstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) direktorius Aurimas Baliukevičius susitiko su Jaunųjų gydytojų asociacijos (JGA) atstovais. Susitikimo metu buvo kalbama apie E. sveikatos perėmimą ir jos valdymą. Buvo diskutuojama, kad E. sveikata turi būti ir toliau aktyviai tobulinama, naujinama, nes visų bendras tikslas – sklandus sistemos veikimas be didesnių techninių sutrikimų, taip pat sistemos naudojimo aktyvinimas.
 
Pasak susitikimo dalyvių, E. sveikatos perėmimas iš Registrų centro yra ilgas ir kruopštus vadybinis procesas. Didžiausia problema yra darbų atlikimo lankstumas, ne mažiau svarbu, kad visi galimi sutrikimai būtų sprendžiami operatyviai. ,,Šiuo metu VLK ekspertai nuodugniai nagrinėja esamos sistemos veikimą bei rengia detalų perėmimo darbų planą, kuris apims tiek techninius, tiek organizacinius ir teisinius aspektus. Natūralu, kad susidursime ir su įvairiais kitais iššūkiais, tačiau esame visiškai tam pasirengę. Dar kartą pabrėšiu – tai mus įpareigoja ir esame nusiteikę labai rimtam, skaidriam darbui. Turime didelę patirtį, esame kompetentingi ir pakankamai gerai valdome 19 informacinių sistemų iš jų penkias valstybines IT sistemas", – susitikime sakė VLK vadovas A. Baliukevičius.

JGA atstovai tikisi, kad VLK, lyginant su Registro centru, pavyks maksimaliau ir operatyviau suaktyvinti E. sveikatos sistemos naudojimą, ją tobulinti, o pats sistemos  perdavimo procesas įvyks sklandžiai. Pasak JGA valdybos nario Ryčio Masiliūno, E. sveikatos plėtra yra viena iš prioritetinių  jaunųjų gydytojų domėjimosi sričių. „Sėkmingai veikianti E. sveikatos sistema yra būtina tvarios nacionalinės sveikatos sistemos sąlyga. Labai džiaugiamės, kad kuo toliau, tuo labiau į E. sveikatos sistemos plėtrą ir tobulinimą įtraukiami pagrindiniai jos vartotojai – gydytojai ir pacientai. Dėl to labai tikimės, kad artimiausiu metu sistema taps patogesnė ir funkcionalesnė kasdieniams vartotojams", – teigė JGA atstovas.
 
Panašius tikslus VLK kėlė ir susitikime dalyvavę E. sveikatos valdybos strateginiam sistemos valdymui nariai. ,,Svarbu sėkmingai vystyti E. sveikatos sistemą toliau ir aktyvinti jos naudojimą, o ne tik perduoti iš Registrų centro į VLK. Tikiu, kad VLK ekspertai iškilusias problemas išspręs greičiau, nei ankstesnis jos administratorius", – kalbėjo E. sveikatos valdybos narys, Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) prezidentas Šarūnas Narbutas.

Susitikimo su JGA metu buvo diskutuojamas ir kitos informacinės sistemos – Sveidros – veikimas, kuri skirta apskaityti sveikatos priežiūros įstaigose teikiamas paslaugas. Šiuo metu yra svarstoma galimybė Sveidrą įkomponuoti į E. sveikatos paslaugas.
 
JGA – asociacija, vienijanti Lietuvos jaunuosius gydytojus. Jų misija yra atstovauti narių interesus, užtikrinant kokybiškas darbo sąlygas, profesinio tobulėjimo galimybes bei ginti nacionalinį sveikatos interesą.

Informacija iš:

Valstybinė Ligonių Kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos