vaistai.lt

Singapūre pristatytas robotas masažuotojas (923/0) 

Singapūre pristatytas robotas masažuotojasTikimasi, jog ateityje galėsime rinktis naują nugaros skausmo gydymo būdą – robotas masažuotojas jau dabar gydo pacientus Singapūre, – rašo upi.com.

Masažas atsirado maždaug 3000 metų prieš mūsų erą ir formavosi kartu su kitais liaudies medicinos metodais. Dar XVI a. Kinijoje buvo išleista enciklopedija, kurioje buvo smulkiai aprašyti visi masažavimo būdai, išlikę ir iki šių dienų. Dabar jis taikomas tiek kaip prevencinė sveikatinimo priemonė, tiek kaip gydymo proceso dalis.

Turbūt populiariausias yra nugaros masažas: rekomenduojamas esant netaisyklingai laikysenai, po traumų arba kaip nervinės įtampos mažinimo būdas. Masažo metu atsipalaiduoja arba tonizuojami nusilpę ar įsitempę raumenys, mažėja nugaros skausmas, gerėja laikysena ir bendra organizmo būklė (pagerėja kraujo ir limfos apytaka). Šiandien vis dažniau atsigręžiama į natūralius gydymosi metodus, o masažuotojams tenka nemažas darbo krūvis. Tad mokslininkai jau ieško naujų sprendimų.

„Robotas, pavadintas Emma (Expert Manipulative Massage Automation), prižiūrint gydytojui ir masažistui, atliko masažą, savo kokybe nesiskiriantį nuo profesionalaus. Jis dirba taip, kaip žmogaus delnai ir nykščiai bei „specializuojasi“ nugaros ir kelio masažų srityse“, – pasakojo roboto masažisto kūrėjai.

Naujasis prietaisas buvo sukurtas kompanijos AiTreat (Nanyang Technological University, Singapore) ir pirmą kartą panaudotas prieš kelias dienas tradicinės kinų medicinos klinikoje Singapūre.

Robotas turi sensorius, kuriais „pajunta“ sausgyslių ir raumenų įsitempimą, gali jį išmatuoti ir parinkti optimalų gydymą kiekvienam pacientui.

„Šis prietaisas galėtų tapti lėtinio skausmo gydymo būdu, pigesniu už dabartinį. Robotas galėtų atlikti ilgesnį ir intensyvesnį nugaros masažą, o masažuotojas tuo pačiu metu galėtų dirbti su kitomis sritimis, pavyzdžiui, masažuoti paciento kaklą ar galūnes“, – pasakojo išradėjai.

Parengė Justina Karpavičiūtė

 

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos