vaistai.lt

Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis šalyje nežymiai sumažėjoUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, kad sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje nežymiai sumažėjo. 50-ąją šių metų savaitę (2017 m. gruodžio 11-17 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 80,3 atv./10 tūkst. gyventojų. 2016 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 71,6 atv./10 tūkst.  gyventojų.

daugiau
Būkite atsargūs – skrandžio ligas sukelia ne tik persivalgymas, bet ir stresasArtėjant gražiausioms metų šventėms malonius lūkesčius, bendravimo džiaugsmą retkarčiais palydi ir sveikatos sutrikimai. Pasak Vilniaus „Kardiolitos“ klinikų gydytojos gastroenterologės Saulės Brašiškienės, šventinis periodas žmonėms kelia papildomą stresą – o šis savo ruožtu suaktyvina kai kurias ligas. Vienos jų – funkciniai gastroenterologiniai sutrikimai.
daugiau
Maistas ugdymo įstaigose: valstybė turi investuoti į vaikų sveikatos išsaugojimą21 a. vaikai serga ne nuo bado, o nuo menkaverčio maisto ir jo pertekliaus. VšĮ „Sveikatai palankus“ direktorė, maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė įsitikinusi – brangstat produktams, turi augti ir vaikų maitinimo norma ugdymo įstaigose. Bet ne tėvų sąskaita - valstybė turi investuoti į vaikų sveikatos išsaugojimą.
daugiau
Vaistininkė: vitaminų trūkumą išduoda vaikų elgesysVitaminai yra vieni pagrindinių vaiko sveikatos ir energijos šaltinių. Vaistinių tinklo „Eurovaistinė“ farmacininkė Elvyra Ramaškienė sako, kad yra vos vienas sezonas metuose, kai galima svarstyti, verta vaikui siūlyti vitaminus ar ne, visu kitu metu tėvai gali būti tikri, kad su maistu vaikas gauna ne visą jam būtinų vitaminų kiekį.
daugiau
Dauno sindromas: būti ar nebūti?Dėl prenatalinės diagnostikos prieinamumo Europoje ir JAV ypač sumažėjo Dauno sindromo atvejų, o keletoje šalių jis baigia visai „išnykti“. Apskaičiuojant apsigimimų riziką, atliekami ultragarsinis ir kraujo tyrimai, vertinami nėščiosios duomenys (gretutinės ligos, amžius). Nuo 2000-ųjų metų pradžios Islandijoje pradėjus taikyti neinvazinės prenatalinės diagnostikos metodus, didžioji dalis moterų (beveik 100 proc.), kurios išgirsdavo, kad yra didelė rizika, jog kūdikis gims turėdamas Dauno sindromą, rinkdavosi nutraukti nėštumą.
daugiau
Tailande gyvenanti lietuvė: „Ligoninėje jaučiausi kaip „Auksinės žuvelės“ pasakoje“Tailande gyvenančiai Sonatai Aaltonen gimdyti Tailande apsispręsti nebuvo lengva – galvoje, ieškant sprendimo, rodos, sukosi tikra minčių karuselė. Vis dėlto ant rankų jau sūpuodama dukrelę ji nė kiek nesigaili, kad mažylė pasaulį išvydo Tailande. Vietomis lietuvei pasakojant apie ligoninę, kurioje lankėsi nėštumo metu ir gimdė, atrodė, kad ji kalbėtų apie prabangų viešbutį kurorte.
daugiau
Trys istorijos. Kraujuojančios dantenos – metas susirūpinti?Dantenų jautrumas ir kraujavimas – nemalonus, tačiau itin dažnas reiškinys, su kuriuo susidūrę neretai tik numojame ranka ir tikimės, jog praeis savaime. Kraujuojančios dantenos vargina įvairaus amžiaus žmones, tačiau, anot klinikos „Grožio chirurgija“ gydytojo odontologo ortopedo Roberto Kirlio, šis simptomas dažnai įspėja apie kur kas rimtesnes sveikatos problemas. Trys pacientai dalijasi savo istorijomis, o jas komentuoja specialistas.
daugiau
Intymi problema, apie kurią moterys vengia kalbėtiSkausmingi lytiniai santykiai, tempimo ar deginimo jausmas makštyje pažįstami ne vienai moteriai. Dėl šios priežasties dailiosios lyties atstovės dažnai ima vengti suartėjimo su mylimu žmogumi. Tačiau intymus gyvenimas neatsiejamas nuo būtinybės abiems partneriams jaustis patogiai – tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Tad kas sukelia šią diskomfortą keliančią problemą ir kaip sau padėti?
daugiau
Darius Jauniškis: „Medikų atlyginimai tėra ledkalnio viršūnė“Plastikos chirurgas Darius Jauniškis, stojęs prie Lietuvos medikų medikų sąjūdžio, vairo sako, kad su Sąjūdžio gimimu atsirado daugiau vilčių, kad ir Lietuvoje medikai pradės gyventi geriau. Medikai ilgai tylėjo apie sveikatos sistemos problemas, tačiau pūlinys esą pagaliau pratrūko. Medikų algų klausimas, pasak jo, tėra ledkalnio viršūnė. „Mes kovojame už geresnes darbo sąlygas, nes negali pavargęs gydytojas suteikti kokybiškos paslaugos savo pacientui.
daugiau
Užkrečiamosios ligos vaikų darželiuose: kaip apsisaugoti?Daugelis tėvų žiemos pradžios laukia su nerimu, kadangi šiuo metu sparčiai didėja vaikų sergamumas užkrečiamosiomis ligomis. Pastebima, kad plintanti enteroviruso infekcija neaplenkia vaikų tiek darželiuose, tiek ir mokyklose. Kaip jo išvengti, pataria Centro poliklinikos Užkrečiamųjų ligų skyriaus vedėja, infekcinių ligų gydytoja Virginija Mačionienė.
daugiau
2961 - 2970 iš 5540 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  291 292 293 294 295 296 297 298 299 300  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos