vaistai.lt

Nustatyti sveikatos priežiūros paslaugų kriterijai užtikrins aukščiausios kokybės paslaugas (1135/0) 

Nustatyti sveikatos priežiūros paslaugų kriterijai užtikrins pacientams aukščiausios kokybės paslaugasSveikatos priežiūros paslaugos bus kompensuojamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšų, jeigu atitiks objektyvius, iš anksto žinomus, nediskriminacinius kriterijus. Tokiam Sveikatos apsaugos ministerijos siūlymui pritarė LR Vyriausybė.

Nors Sveikatos draudimo įstatyme buvo numatytas reikalavimas, kad Iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto apmokamos tik asmens sveikatos priežiūros paslaugos, kurios atitinka Vyriausybės nustatytus iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto apmokamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų kriterijus“( Sveikatos draudimo įstatymo 9 straipsnio 8 dalis), tačiau tokie kriterijai iki šiol nebuvo numatyti.

Nustačius objektyvius, iš anksto žinomus, nediskriminacinius iš PSDF biudžeto apmokamus asmens sveikatos priežiūros paslaugų kriterijus, bus užtikrinta, kad pacientams būtų teikiamos saugios, kokybiškos, savalaikės, veiksmingos sveikatos priežiūros paslaugos. Siekiama, kad paslaugų apimtis būtų pakankama sveikatos priežiūros paslaugų saugumui, turimų gydytojų specialistų ir medicinos įrangos efektyviam naudojimui užtikrinti.

Kriterijai nustatomi kiekvienai paslaugų rūšiai atskirai (priminei sveikatos priežiūrai, brangiems tyrimams ir procedūroms, GMP paslaugoms ir kt.). Gydymo įstaigų paslaugos, kurioms bus siekiama gauti apmokėjimą iš PSDF biudžeto (sudaryti sutartį dėl jų apmokėjimo),  turės atitikti nutarime nurodytus kriterijus, kad būtų užtikrintas paslaugų saugumas, kokybė, prieinamumas ir racionaliai naudojami riboti PSDF biudžeto ištekliai.

Pavyzdžiui, tarp kriterijų numatytas ir reikalavimas per kiek laiko turi būti suteikiama paslauga. Pas šeimos gydytoją skubios pagalbos atveju pacientas turi patekti tą pačią dieną, planinės – ne vėliau kaip per 5 kalendorines dienas nuo užsiregistravimo. Tai numatyta Šešioliktosios Vyriausybės 2012−2016 metų programoje, patvirtintoje Lietuvos Respublikos Seimo 2012 m. gruodžio 13 d. nutarimu Nr. XII-51 „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės programos“.

Brangieji tyrimai ir procedūros turi būti atliekami planinės pagalbos atveju – ne vėliau kaip per 10 kalendorinių dienų nuo paciento užsiregistravimo dienos. Specialisto konsultaciją pacientas turi gauti skubios medicinos pagalbos atveju – paciento kreipimosi dieną, planinės pagalbos atveju – ne vėliau kaip per 25 kalendorines dienas nuo paciento užsiregistravimo dienos.

Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimas „Dėl iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto apmokamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų kriterijų sąrašo patvirtinimo“ įsigalios nuo 2014 m. liepos 1 d.

SAM Ryšių su visuomene skyrius

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos