vaistai.lt

Mokymuose – apie pasirengimą ekstremalioms situacijoms (620/0) 

Mokymuose – apie pasirengimą ekstremalioms situacijomsPanevėžio teritorinė ligonių kasa (TLK) pasikvietė Karaliaus Mindaugo husarų bataliono (KMHB) atstovą pravesti mokymų darbuotojams apie tai, kaip reikėtų elgtis įvykus ekstremaliai situacijai ar prasidėjus karui. Mokymuose dalyvavo ir Panevėžio miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai.
 
Pasak Panevėžio TLK direktoriaus Jono Narbuto, girdint apie įvykius pasaulyje, juolab – ir Ukrainoje, natūraliai kyla klausimas, kaip reikėtų elgtis, jei Lietuvoje susiklostytų panaši situacija. Kadangi informacijos tuo klausimu trūksta, pasidalinti patarimais nuspręsta paprašyti profesionalių kariškių.

Mokymus vedęs KMHB Kariškių ir civilių bendradarbiavimo skyriaus viršininkas kapitonas Raimundas Jareckas ligonių kasos ir visuomenės sveikatos biuro darbuotojams aiškino apie pasirengimą ekstremalioms situacijoms ir karo metui, kalbėjo apie civilinę saugą taikos ir karo metu, dėstė, kaip patartina elgtis, jei iš tikrųjų prasidėtų karas.
 
Svečias pabrėžė, kaip, esant karo padėčiai, svarbu yra reaguoti į informacinius pranešimus ir suprasti, kad dėl turto neverta aukoti gyvybės. Kpt. R. Jareckas papasakojo apie gyventojų evakavimo ypatumus, šeimos veiksmų planavimo svarbą, pokyčius valstybėje mobilizacijos ir karo metu, supažindino, kokios yra galimybės civiliams gyventojams slėptis daugiabučiuose ir Panevėžyje esančiose slėptuvėse, kurių dauguma, anot kariškio, yra privatizuotos.

KMHB Kariškių ir civilių bendradarbiavimo skyriaus viršininkas mokė, kaip saugiai elgtis minioje, kaip teikti psichologinę paramą šalia esantiesiems, kaip elgtis patekus į nelaisvę ir kt., taip pat ragino visada būti pilietiškais, ir ypač – ištikus nelaimei.
 
Panevėžio TLK darbuotojai teigia: tai, ką išgirdo iš KMHB atstovo, buvo tikrai vertinga. Juk geriau žinoti ir būti pasiruošus ekstremaliai padėčiai, nei būti užkluptam nepasiruošus tam.
 
Panevėžio teritorinės ligonių kasos informacija

 

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos