vaistai.lt

Sveikatos reikalų komitetas domėjosi sveikatos priežiūros paslaugų kokybe ir tuberkuliozės gydymu (966/0) 

Sveikatos reikalų komitetas domėjosi sveikatos priežiūros paslaugų kokybe ir tuberkuliozės gydymo problemomisSeimo Sveikatos reikalų komitetas 2015 m. gegužės 20 d. išvažiuojamojo posėdžio metu, kartu su Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Sveikatos apsaugos ministerijos bei Valstybinės ligonių kasos atstovais, lankėsi Valstybinėje akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyboje (toliau – VASPVT) bei Antakalnio atsparios tuberkuliozės stacionare.

Posėdžio metu pristatyti 2014 m. VASPVT veiklos rezultatai ir 2015 m. prioritetinės veiklos. VASPVT direktorė N. Ribokienė pristatė skundų ir atliktos kontrolės dėl sveikatos priežiūros paslaugų kokybės ir teisinių ginčų statistiką. Posėdžio metu taip pat aptarti ASPĮ (asmens sveikatos priežiūros įstaigų) asmens sveikatos priežiūros paslaugų licencijavimo klausimai, VASPVT finansavimo klausimai. Komiteto nariai atkreipė dėmesį į nelicencijuotų mokamų paslaugų teikimą rajonuose, kuomet žmonės, skelbimų pagalba, yra kviečiami išsitirti įvairiais medicininiais prietaisais, o už suteiktas paslaugas sumoka nemažas pinigų sumas.

Komitetas taip pat lankėsi VšĮ Infekcinių lių tuberkuliozės ligoninės Antakalnio atsparios tuberkuliozės stacionare. Seimo nariai apžiūrėjo patalpas bei svarstė tuberkuliozės gydymo problemas, diskutavo dėl tikslingumo ir galimybių privestinai gydyti sergančiuosius tuberkulioze, kai šie asmenys piktybiškai vengia gydymo. Posėdyje buvo pažymėta, kad sergančiųjų tuberkulioze gydymo procese yra labai daug spręstinų socialinių problemų, todėl pasigendama Sveikatos apsaugos ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų bendradarbiavimo. Komiteto nariai paragino šių ministerijų vadovus imtis iniciatyvos kartu spręsti sergančiųjų tuberkulioze problemas.
 
Simona Dulevičiūtė,
Sveikatos reikalų komiteto biuras

 

Informacija iš:

Lietuvos Respublikos Seimas

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos