vaistai.lt

Kokius glotnučius vartoti sergantiesiems cukriniu diabetu (1970/0) 

Kokius glotnučius vartoti sergantiesiems cukriniu diabetuAteinanti vasara atneša gaivių vėjų – į spintas, laisvalaikio planus ir, aišku, valgiaraštį. Ir norisi ko nors supersveiko, lengvo ir dargi madingo. Nelengva užduotis, jei salotos kelia žiovulį, sultys atbaido dėl skaidulų stokos ir cukraus koncentracijos. Pala pala, neužmirškite vadinamųjų glotnučių. Tai - tirštų vaisių ir daržovių bomba, pasižyminti ne tik vitaminų, mineralų, skaidulų gausa, bet ir mažesniu, talijai, sveikatai ir sąžinei saugesniu cukraus kiekiu.

Sveikuoliškam pasimėgavimui glotnučiai – idealus variantas. O ir receptų bei ingredientų gausybė suteikia nepabostantį malonumą. Tačiau ką daryti, jei sveiko malonumo norisi, bet sergi diabetu?

Kokias karščiausias rekomendacijas dietologai pateikia sergantiesiems šia liga?

Pirmiausia, svarbu didelis skaidulų kiekis, - skelbia medicalnewstoday.com. Organizme skaidulos, sąveikaudamos su angliavandeniais, sukuria lėtesnio virškinimo efektą. Tai reiškia, kad gliukozės kiekis kraujyje staigiai ir pavojingai nešokinės. Skaidulų gausu uogose, citrusiniuose vaisiuose, persikuose. Taip pat žalialapėse daržovėse (kaip špinatai ar lapiniai kopūstai), riešutuose, ispaninio šalavijo (chia) sėklose.

Antra, svarbu neužkliūti už papildomo cukraus kabliuko. Tai reiškia ne tik kad glotnučių nesaldinsime medumi, cukrumi ar pan., bet ir vengsime konservuotų vaisių, džiovintų vaisių ir uogų. Verta atkreipti dėmesį, kad augaliniame piene, kaip migdolų ar sojų, cukraus gali būti daugiau nei karvės piene.

Kas dar? Sergant diabetu, svarbu žinoti suvartojamą angliavandenių kiekį. Tą padaryti gaminant glotnučius palengvintų matavimo indeliai ar svėrimo prietaisai. Ir sveiko malonumo stiklinė rankose, ir kontroliuojamas suvartotų angliavandenių kiekis.

Na ir galiausiai, diabetu sergantiems žmonėms aktualūs žemo glikeminio indekso vaisiai, uogos, daržovės. Internete apstu šių žemo glikeminio indekso produktų lentelių, tačiau verta išskirti vyšnias, greipfrutus, kriaušes, obuolius. Iš daržovių – morkas, špinatus, brokolius, moliūgus.

Kokiais ingredientais galime išgauti dar ypatingesnį ir diabetikams saugų glotnučių variantą? Tiks ir imbieras, natūralus nesaldintas riešutų sviestas, kava ir kakavos milteliai, cinamonas, vanilės ekstraktas, liesas pienas arba nesaldintas migdolų ar sojos pienas. Tad į sveikatą!

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos