vaistai.lt

Apie kompensuojamąjį dantų protezavimą – Širvintų r. neįgaliųjų draugijai (591/0) 

Apie kompensuojamąjį dantų protezavimą – Širvintų r. neįgaliųjų draugijaiVilniaus teritorinės ligonių kasos atstovė susitikime su Širvintų rajono neįgaliųjų draugijos nariais pristatė dantų protezavimo tvarką ir kitas šiai gyventojų grupei rūpimas aktualijas.
 
Vilniaus teritorinės ligonių kasos (Vilniaus TLK) Gyventojų aptarnavimo skyriaus vyresnioji specialistė Gražina Petrošienė susitikimo metu dalyviams pasakojo apie Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis kompensuojamas dantų protezavimo paslaugas, kurios teikiamos PSD apdraustiems neįgaliesiems (taip pat pensininkams ir vaikams).
 
G. Petrošienė paaiškino, kad, norint patekti į kompensuojamojo dantų protezavimo laukiančiųjų sąrašus, reikia kreiptis į gydymo įstaigos, prie kurios asmuo yra prisirašęs, gydytoją odontologą. Gydytojui nustačius, kad asmuo turi teisę gauti kompensuojamąsias dantų protezavimo paslaugas, užpildomas prašymas įtraukti į laukiančiųjų eilę. Eilės numerį ir laiką, kai ateina eilė gauti paslaugas, laukiančiajam dviem laiškais praneša teritorinė ligonių kasa (TLK).
 
Vilniaus TLK specialistė draugijos nariams taip pat paaiškino, kad asmuo, įtrauktas į sąrašą gauti dantų protezavimo paslaugas, gavęs TLK pranešimą apie jo įtraukimą į eilę, gali pasirinkti vieną šių galimybių: protezuotis dantis, nelaukdamas, kol bus pakviestas gauti PSDF biudžeto lėšomis kompensuojamas dantų protezavimo paslaugas, pats už jas sumokėti ir vėliau kreiptis dėl kompensacijos arba gauti šias paslaugas, tik sulaukęs savo eilės ir gavęs kvietimą. Abiem atvejais dantų protezavimo paslaugų teikimo išlaidos kompensuojamos tik atėjus eilei – įgijus teisę gauti kompensaciją. Atsižvelgiant į dantų būklę, neįgaliesiems ir pensininkams kompensuojama 463,13 euro.

Jeigu, gavęs TLK pranešimą apie įtraukimą į laukiančių dantų protezavimo sąrašą, asmuo nusprendžia nelaukti, kol ateis eilė, tai protezuotis dantis savo lėšomis jis gali pasirinktoje sveikatos priežiūros įstaigoje, turinčioje licenciją teikti reikiamas paslaugas. Norėdamas, kad šių paslaugų išlaidos būtų kompensuotos, TLK jis turi pateikti prašymą kompensuoti išlaidas, kuriame turi būti nurodyta asmeninė sąskaita banke, į kurią bus pervedamos lėšos; sąskaitos originalą, kurioje nurodyta kompensuotina suma; pranešimą apie įtraukimą į laukiančiųjų dantų protezavimo sąrašą (pranešimo dublikatą, jei savojo pranešimo neišsaugo, išduoda TLK).
 
Jeigu asmuo pasirenka laukti, kol ateis eilė ir jis bus pakviestas gauti kompensuojamas dantų protezavimo paslaugas, tai per tris mėnesius nuo pažymos apie teisę gauti dantų protezavimo paslaugas, išdavimo datos, jis turi kreiptis į vieną iš šios pažymos priede nurodytų sveikatos priežiūros įstaigų.
 
G. Petrošienė taip pat paminėjo galimybę atidėti protezavimą iki vienų metų, jei žmogus per šį laikotarpį dėl ligos ar kitų priežasčių negali kreiptis į gydymo įstaigą.
 
Širvintų r. neįgaliųjų draugijos nariams pristatyta ir Europos sveikatos draudimo kortelė, atsakyta į klausimus dėl siuntimų konsultuotis pas specialistus išdavimo tvarkos, kitų aktualijų.

Vilniaus teritorinės ligonių kasos informacija

 

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos