vaistai.lt

Kiek kainuoja dantų breketai? Klausimas, aktualus kiekvienam pacientui (5962/0) 

Kiek kainuoja dantų breketai? Klausimas, aktualus kiekvienam pacientuiJei gamta padovanojo tobulus dantis – dėkokime likimui ir, žinoma, nepamirškime šių kruopščiai prižiūrėti. Tačiau tais atvejais, kai genetika ir kiti veiksniai susidėliojo nepalankiai, tokios situacijos neturėtumėte priimti kaip neišvengiamybės. Taisyklingas, gražus sąkandis – rezultatas šiuolaikinės odontologijos, o tiksliau – ortodontijos bei toje srityje dirbančių specialistų aukštos kvalifikacijos. Nesvarbu, kiek jums metų, jūs nusipelnėte džiaugtis gražia šypsena!

Netaisyklingas sąkandis – ne tik estetinė problema

Statistika nedžiugina: net 70 proc. 9-15 metų amžiaus vaikų ir paauglių Lietuvoje turi kreivus dantis ar kitas sąkandžio problemos. Tai – ne tas atvejis, kai viskas, palikta likimo valiai, savaime išsispręs. Priešingai, sąkandžio problemos, be specialisto įsikišimo, tik ūmėja ir tampa dar vienu rimtu skauduliu ir taip jautrių paauglių kompleksų „krepšelyje“. Nors kai kurie žmonės ir teigia, jog prie savo netobulų dantų yra pripratę, dažniausiai tai tėra savęs apgaudinėjimas. Tai – aspektas, neigiamai įtakojantis socialinį bei profesinį gyvenimą, asmeninius santykius.

Kiek kainuoja dantų breketai? Klausimas, aktualus kiekvienam pacientuiDažnai pacientai, prieš ryždamiesi vienai ar kitai odontologinei procedūrai, teiraujasi, ar pastarosios reikia tik dėl grožio sumetimų, ar ir sveikatos labui. Dėl netaisyklingo sąkandžio susiduriama su realiais fiziniais nepatogumais: sutrikusiu žandikaulio sąnario ir kramtomojo raumens funkcionavimu,  šveplavimu. Kreivi dantys yra arti vienas kito, tad sudėtingiau šiuos tinkamai išvalyti. O tai sąlygoja visą eilę susijusių problemų: dantenų ir periodonto uždegimo, ėduonies, dantų nudilimo riziką. Turint rimtesnes sąkandžio problemas, žmogui, jog šios pasimatytų vizualiai, net nereikia išsižioti – pasikeičia pati veido forma.

Dėl ko atsiranda ordotontinės problemos?

Žinant, kas sąlygoja vieną ar kitą problemą, natūralu, galima sumažinti šios atsiradimo riziką. Dalis žmonių netaisyklingą sąkandį bei kitas dantų problemas paveldi genetiškai, tačiau dažnai problemos priežastis slypi ir mūsų elgesyje. Jei, dėl nepakankamos priežiūros, pieninių dantų vaikas netenka anksčiau laiko, padidėja riziką, jog dantų lankas formuosis netaisyklingai. Apsunkintas kvėpavimas per nosį, netaisyklingas rijimas ir kitos priežastys taip pat gali iššaukti ar paaštrinti aptariamą problemą.

Dantų breketų rūšys

Tobulėjant ortodontijos sričiai, pacientai, priklausomai nuo finansinių galimybių bei kitų situacijos ypatumų, gali rinktis net iš kelių dantų briketų rūšių.

Kiek kainuoja dantų breketai? Klausimas, aktualus kiekvienam pacientuiMetaliniai breketai neatrodo labai estetiškai, tačiau tai – pigiausia alternatyva, o ir gydymo procesas yra efektyvus bei gana neilgai trunkantis. Tiesa, šis variantas dirgina burnos gleivinę bei gali sukelti alerginę reakciją.

Keramikiniai breketai – kur kas estetiškesnis variantas nei metaliniai, tiesa, didesnė ir šių kaina. Svarbu paminėti, jog keramikiniai breketai yra trapesni, gali sulūžti, o gydymo procesas – ilgesnis.

Beligatūriniai breketai, nuo įprastų besiskiriantys unikaliu fiksavimu, savo kaina yra panašūs keramikiniams bei taip pat yra itin estetiški. Pasirinkus šį variantą, pas ortodontą reikės lankytis kur kas rečiau, o unikalios užrakto sistemos ypatybės lemia, jog dantys bei burnos gleivinės bus mažiau dirginami.

Kiek kainuoja dantų breketai?

Breketų kainos – klausimas, aktualus kone kiekvienam pacientui. Dažnos odontologijos klinikos interneto svetainėje galima rasti kainynus, kuriuose konkrečiai nurodoma visų teikiamų paslaugų kaina. Tiesa, breketai bei jų uždėjimas – procesas, sudarytas iš kelių etapų, tad, neturint pakankamai žinių, gali būti sunku suprasti, kokių paslaugų kainas, norint gauti galutinę sumą, reikia sudėti. Į šį klausimą, įvertinęs individualią situaciją, pirmos konsultacijos metu atsakys jūsų ortodontas.

Šios procedūros trukmė, priklausomai nuo dantų būklės, skaičiuojama mėnesiais ar net metais. Tad visos sumos neteks „pakloti“ iš anksto. Z. Romanovo odontologijos klinika teikia ir gydymo paslaugas išsimokėtinai, tad, jei tai aktualu, galima pasinaudoti ir tokia galimybe. Juk kalbama ne apie bet ką, o investiciją į savo sveikatą.







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos