vaistai.lt

Licencijos vykdyti farmacinę veiklą nuo šiol bus išduodamos greičiau (751/0) 

Licencijos vykdyti farmacinę veiklą nuo šiol bus išduodamos greičiauValstybinė vaistų kontrolės tarnyba prie Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos (VVKT) pasirašė sutartis su Informatikos ir ryšių departamentu prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos (IRD). Nuo šiol visa informacija apie nepriekaištingą asmenų reputaciją, kurios reikia norint išduoti licenciją vykdyti farmacinę veiklą,  bus gaunama operatyviau bei paprasčiau.

VVKT viršininko G. Andrulionio teigimu, pasirašytų sutarčių inspiruoti pokyčiai buvo labai reikalingi, o didžiausią jų naudą pajus pareiškėjai. „Anksčiau, norėdami įsitikinti nepriekaištinga juridinio asmens, kuris į mus kreipėsi dėl licencijos gavimo, reputacija, visos mums reikalingos informacijos apie konkrečią įmonę ir jos vadovą prašydavome iš IRD. Departamentui siųsdavome specialią užklausą, šis patikrindavo turimus duomenis ir parengdavo atitinkamą atsakymą. Toks bendradarbiavimas vyko gana sklandžiai, tačiau užimdavo nemažai laiko, vien tik atsakymo parengimas užrukdavo iki 20 darbo dienų, dėl ko užtrukdavo ir pats licencijos išdavimas“, - tvirtino VVKT vadovas.
 
Pasirašius šias sutartis, atsakingi Tarnybos darbuotojai patys prisijungs prie  reikalingų IRD registrų ir savarankiškai patikrins informaciją apie asmenų atitiktį įstatymuose numatytiems nepriekaištingos reputacijos reikalavimams. „Dėl šio pokyčio visą mums reikalingą informaciją gausime kur kas operatyviau ir paprasčiau – ji bus sugeneruota elektroniniu formatu. Dėl to sumažės tarpinstitucinių užklausų bei pastarąsias lydinčios popierinės dokumentacijos, be to nebereikės klausti informacijos dėl tų pačių asmenų. Tai padės taupyti tiek VVKT, tiek IRD darbuotojų, tiek pareiškėjų laiką, nes paspartėjęs informacijos gavimas turės tiesioginės įtakos licencijos išdavimo terminui – paslauga bus suteikiama greičiau“ – pasakojo VVKT viršininkas.
 
Sutartyje taip pat numatytas mechanizmas, kaip IRD teiks VVKT duomenis apie farmacijos specialistams teismo paskirtus ir įsigaliojusius apribojimus dirbti tam tikrą darbą ar užsiimti atitinkama farmacine veikla.
 
Šie pokyčiai užtikrins, kad VVKT operatyviai gaus visapusišką informaciją apie pareiškėjus ir pastarųjų atitiktį įstatymų numatytiems reikalavimams bei ja vadovaudamasi galės priimti sprendimus dėl licencijų.

 

Informacija iš:

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos