vaistai.lt

Lietuvos ir Latvijos specialistai aptarė šalių sveikatos priežiūros finansavimą (515/0) 

Lietuvos ir Latvijos specialistai aptarė šalių sveikatos priežiūros finansavimąGegužės 21-ąją Valstybinėje ligonių kasoje prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) lankėsi Latvijos nacionalinės sveikatos tarnybos delegacija, vadovaujama šios tarnybos direktoriaus pavaduotojo Edgars Labsvirs. Susitikimo metu buvo apsikeista informacija apie sveikatos priežiūros finansavimo tobulinimą ir sveikatos priežiūros paslaugų bei vaistų prieinamumo užtikrinimą.

Delegaciją iš Latvijos priėmė VLK direktorius Gintaras Kacevičius, direktoriaus pavaduotoja Neringa Norkūnaitė, direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Zaksas. Susitikime su kolegomis iš Latvijos nacionalinės sveikatos tarnybos taip pat dalyvavo VLK Ekonomikos departamento, Paslaugų ekspertizės ir kontrolės, Vaistų kompensavimo ir Tarptautinių reikalų skyrių atstovai.

Dvišalio susitikimo metu buvo pristatyta Lietuvos privalomojo sveikatos draudimo (PSD) sistema, Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto pajamų ir išlaidų dinamika, pateikta informacija apie PSD įmokų surinkimą, asmenų draustumo patikrinimą. Svečiai buvo supažindinti su sveikatos priežiūros įstaigų kontrolės procedūromis bei vaistų kompensavimo naujovėmis.

Kolegos iš Latvijos pristatė pastarųjų metų pokyčius sveikatos finansavimo srityje ir „žaliųjų koridorių" sistemą, užtikrinančią ankstyvą vėžio diagnostiką ir padedančią greičiau gauti gydymo paslaugas vėžiu sergantiems asmenims.
 
Latvijos delegacijos atstovus ypač domino vaistų kompensavimo naujovės ir naujų paslaugų priskyrimo PSDF biudžeto lėšomis apmokamoms paslaugoms tvarka. VLK direktorius G. Kacevičius pristatė Sveikatos draudimo įstatymo pakeitimus – naujų paslaugų įtraukimo į PSDF biudžeto lėšomis apmokamų paslaugų sąrašą kriterijų nustatymą. VLK direktoriaus pavaduotoja N. Norkūnaitė pristatė vaistų bazinių kainų nustatymo principus ir kitas 2017–2019 m. įgyvendintas priemones, padėjusias sumažinti kompensuojamųjų vaistų kainas ir pacientų priemokas, pasidalijo naujų priemonių taikymo šioje srityje planais.
 
Latvijos nacionalinės sveikatos tarnybos specialistai domėjosi Lietuvoje diegiama elektronine pacientų registravimo gydymo įstaigose sistema ir šios sistemos teikiamomis paslaugų laukimo eilių valdymo galimybėmis.
 
Numatoma, kad kitas panašaus formato dvišalis specialistų susitikimas įvyks šių metų rudenį Rygoje.

 

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos