vaistai.lt

Meno terapijos aprašymas ir jos nauda  (6533/0) 

Meno terapija į pagalbą onkologiniams ligoniams ir jų artimiesiemsGlaxoSmithKline LietuvaKas tai yra meno terapija?
Susirgus onkologine liga, kyla daugybė išgyvenimų, minčių ir jausmų, kuriuos nėra paprasta pasakyti žodžiais. Meno terapija – tai vienas iš psichologinės pagalbos būdų, kuris padeda išreikšti susikaupusius jausmus bei spręsti kylančius sunkumus saugioje aplinkoje, naudojant meninės raiškos priemones – piešimą, poeziją, muziką, fotografiją, šokį, teatrą. Norint dalyvauti meno terapijoje – nereikia išankstinio meninio pasiruošimo ar specialių įgūdžių. Svarbiausia – noras dalyvauti!

Kuo naudinga meno terapija vėžiu sergantiems pacientams?

  • Užsiėmimuose galima geriau pažinti bei suprasti save – savo mintis, jausmus bei elgesį, kurie svarbūs ir gali padėti ramiau jaustis, susirgus onkologine liga.
  • Yra daug galimybių išreikšti palaikymą, paramą vienas kitam; sulaukti atjautos ir supratimo, kalbant apie sunkius ar skausmingus dalykus.
  • Galima pasimokyti iš kitų patirties, susipažinti su kitų istorijomis bei patirtimis, kurios padeda sveikti, geriau jaustis ir atlaikyti sunkius išbandymus.
  • Tyrimais įrodyta, kad meno terapija mažina įtampą, buvimo ligoninėje trukmę, padeda kontroliuoti skausmą, pagerina nuotaiką, gerina tarpusavio bendravimą ir stiprina viltį sveikti.

Kokiems pacientams tinka meno terapija?

  • Besigydantiems ar jau po gydymosi.
  • Norintiems aktyviai sau padėti, susirgus onkologine liga.
  • Norintiems įveikti vienišumą ir izoliaciją, išmokti  atviriau reikšti jausmus, įgauti pasitikėjimo savimi ir stiprybės, susirgus onkologine liga.
  • Norintiems įveikti nerimą, depresiją, sumažinti įtampą onkologinės ligos akivaizdoje.

Kaip vyksta meno terapija?

  • Meno terapija – tai 10 užsiėmimų ciklas.
  • Užsiėmimai vyksta vieną kartą per savaitę. Vieno užsiėmimo trukmė 2 val.
  • Užsiėmimas vyksta pagal iš anksto parengtą planą, kuomet pateikiamos užduotys, relaksacijos pratimai, tačiau paliekama laiko ir laisvam jausmų, minčių, įspūdžių bei patirčių aptarimui.
  • Kiekvienas dalyvis pats nusprendžia, kiek atsiskleisti, kiek papasakoti apie save užsiėmimų metu, tačiau svarbu, kiek įmanoma, išsakyti savo mintis ir jausmus, pasidalinti prisiminimais, išgyvenimais.

Kas veda meno terapiją?
Užsiėmimus veda kvalifikuoti psichologai, turintys ilgametę darbo su onkologiniais pacientais bei jų artimaisiais patirtį. Savo profesinių žinių pagalba, specialistai siekia padėti dalyviams suprasti jų problemas bei išgyvenimus, susijusius su liga, išreikšti susikaupusius jausmus, suteikia emocinę paramą, kuomet reikia stiprybės ir palaikymo, moko būdų, kaip padėti sau sveikti ir geriau jaustis.







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos