vaistai.lt

Ministras A. Veryga JAV susitiks su sveikatos srities ekspertais (457/0) 

Ministras A. Veryga JAV susitiks su sveikatos srities ekspertaisSveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga š. m. vasario 20-25 d. lankysis Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), kur susitiks su sveikatos srities ekspertais Vašingtone ir Bostone, formuojančiais šios šalies sveikatos politiką. Šiuose susitikimuose bus aptartos įvairios sveikatos aktualijos, svarbios ne tik JAV ir Lietuvai, bet ir kitoms šalims, taip pat glaudesnis šalių bendradarbiavimas sveikatos priežiūros srityje.

Numatyta, kad vasario 21 d. Vašingtone ministras A. Veryga susitiks su JAV Sveikatos departamento atstovais, atsakingais už šios šalies sveikatos politikos formavimą.

Šio susitikimo metu bus aptarti racionalaus vaistų vartojimo klausimai, daugiausiai dėmesio skiriant opiodams, benzodiazepinų ir kitų vaistų vartojimui ir prevencijai, kaip išvengti neigiamų pasekmių juos skiriant pacientams. JAV atstovai pasidalins savo šalies patirtimi šiais klausimais.

Su JAV sveikatos politiką formuojančiais ekspertais, kurie pataria ir JAV Prezidentui D. Trumpui, bus aptartos sveikatos technologijos, galimybės bendradarbiauti abiejų šalių mokslininkams, sveikatos paslaugų skaitmenizavimas, telemedicinos plėtros galimybės. Pastaroji Lietuvoje žengia vienus pirmųjų žingsnių, tad labai svarbi kitų šalių patirtis, kaip jiems sekėsi diegti telemedicinos paslaugas.                

Planuojama, kad bus paliesti ir kiti ne mažiau svarbūs sveikos gyvensenos populiarinimo klausimai, galimos prevencinės priemonės dėl žalingų įpročių. Taip pat bus diskutuojama apie reglamentavimą, susijusį su el. cigarečių reguliavimu.

Taip pat ministras A. Veryga susitiks su lietuvių bendruomene Vašingtone, o Lietuvos ambasadoje Vašingtone numatytas susitikimas su verslo bendruomenės atstovais, kur bus aptartos pažangiausios sveikatos technologijos.

Planuojama, kad vasario 24 d. Bostone ministras A. Veryga dalyvaus susitikimuose su Harvardo T. H. Chano visuomenės sveikatos mokyklos profesoriais ir kalbėsis apie priemones, kurios leistų prisidėti kuriant geresnę visuomenės sveikatą.

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos