vaistai.lt

Ministras A. Veryga dalyvaus 16-ajame Baltijos politikos dialoge (434/0) 

Ministras A. Veryga dalyvaus 16-ajame Baltijos politikos dialogeSveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga spalio 10-11 d. Vilijandyje (Estija) dalyvaus 16 kartą vyksiančiame Baltijos politikos dialoge. Šiemet jame ekspertai diskutuos apie sveikatos sistemoje besikeičiantį rajoninių ligoninių vaidmenį, taip pat daug dėmesio bus skiriama iššūkiams, su kuriais valstybėse susiduriama siekiant užtikrinti kokybišką sveikatos priežiūrą regionuose, aptarti.

Ministro A. Verygos teigimu, Baltijos politikos dialogo temos itin aktualios Lietuvai, neuždegusiai žalios šviesos ligoninių tinklo pertvarkai, nors apie tai, jog ji būtina ir neatidėliotina ne kartą kalbėjo ir tarptautinės organizacijos, pateikusios savo rekomendacijas.

„Tiek Lietuvos, tiek Latvijos, tiek Estijos sveikatos politikos formuotojų darbotvarkėse sveikatos priežiūros kokybės užtikrinimas regionuose yra viena svarbiausių temų. Visos trys šalys susiduria su tapačiais iššūkiais – senstančia visuomene, augančiais didmiesčiais ir tuštėjančiais regionais. Džiaugiuosi, kad vis garsiau drįstama kalbėti apie pokyčius, kurių reikia tam, kad ligoninės regionuose nemerdėtų, o stiprėtų, išgryninus reikalingiausias, regionų gyventojų poreikius atitinkančias paslaugas. Kartu tai leistų užtikrinti ir visos sistemos stabilumą, tvarumą, adekvatų medikų atlyginimų augimą“, – sako ministras A. Veryga.

Šiemet Baltijos politikos dialogas vyksta jau 16-ąjį kartą. Tai tik įrodo, kad šalys mato poreikį ir naudą dalintis žiniomis bei gerąja praktika įvairiose sveikatos priežiūros srityse. 

16-ąjį Baltijos politikos dialogą organizuoja Estijos Socialinių reikalų ministerija su Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos regiono biuru ir Europos sveikatos sistemų ir politikos observatorija. Susitikime dalyvauja aukšto lygio delegacijos iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, taip pat ir tarptautiniai ekspertai iš PSO, Europos sveikatos sistemų ir politikos observatorijos bei Tarptautinės ekonominio ir plėtros organizacijos (EBPO).

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos