vaistai.lt

Ministras A. Veryga su ES šalių ministrais tarėsi, kaip suvaldyti koronavirusą (532/0) 

Ministras A. Veryga su ES šalių ministrais tarėsi, kaip suvaldyti koronavirusąBriuselyje (Belgijoje) vykusioje neeilinėje ministrų Užimtumo, socialinės politikos, sveikatos ir vartotojų reikalų Taryboje, kur Lietuvą atstovavo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, apsikeista nuomonėmis su kitų šalių ministrais ir priimtos Tarybos išvados dėl naujojo koronaviruso (2019-nCoV). 

Ministro A. Verygos teigimu, pabendravus su kolegomis ministrais, paaiškėjo, kad visos šalys narės yra gerai pasirengusios suvaldyti esamą situaciją dėl koronaviruso plitimo, sveikatos specialistai pasirengę, gydymo įstaigos – taip pat, turi reikiamas priemones, o trūkstamos – įsigyjamos, situacija nuolat stebima ir koreguojami veiksmai nuolat.

„Daugelis kolegų ministrų akcentavo, kad būtina sukurti mokslinių duomenų platformą, kuria galėtų pasinaudoti ne tik šalių narių farmacijos pramonės, bet ir mokslo atstovai, kad tik greičiau būtų sukurta ir išbandyta reikiama veiksminga vakcina. Be to, šalys išsakė susirūpinimą dėl vaistų sudedamųjų dalių gamybos Kinijoje ir skatino Europos Komisiją (EK) įvertinti galimus tiekimo sutrikimus bei imtis priemonių, kaip jų išvengti“, – sako ministras A. Veryga.

Šalys narės sutarė, kad šiuo atveju ES labai svarbu į kovą su koronavirusu įtraukti kuo daugiau farmacijos pramonės ekspertų, nuolat vykdyti rinkos produktų analizę. Žinoma, tai daryti būtina vadovaujantis PSO ir Europos ekonominio bendradarbiavimo agentūros rekomendacijomis. Bet kurios priemonės, kurių bus imtasi, jos turi būti adekvačios ir proporcingos esamai rizikai.

Anot A. Verygos sutarta, kad žmonėms skleidžiama informacija turi būti pagrįsta įrodymais, laiku valdyti tikrovės neatitinkančias žinias, t.y. krizines situacijas, nes tik taip galima mažinti nepagrįstą paniką.

Be to, valstybės narės sutarė, kad būtina stiprinti finansavimą siekiant suteikti pagalbą mažiau išsivysčiusių trečiųjų šalių gyventojams.

„Tai svarbu, nes šie žmonės turi turėti daugiau garantijų gauti reikiamas sveikatos priežiūros paslaugas, ypač kriziniais atvejais, pavyzdžiui, esant epidemijoms, masiniams susirgimams. Deja, šiuo metu Afrikos žemyno valstybių gyventojai turi per mažai garantijų į sveikatos apsaugą arba išvis neturi jų“, – sako ministras A. Veryga.

 

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos