vaistai.lt

Pateikta informacija apie asmens sveikatos priežiūros įstaigų finansinę padėtį (693/0) 

Pateikta informacija apie asmens sveikatos priežiūros įstaigų finansinę padėtįKovo 22d. Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje buvo pristatyta Sveikatos apsaugos ministerijos ir Valstybinės ligonių kasos informacija apie asmens sveikatos priežiūros įstaigų finansinę situaciją, 2016 metų Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto vykdymą ir informacija apie 2017 metų teritorinių ligonių kasų sutarčių su asmens sveikatos priežiūros įstaigomis sudarymo eigą.

Pažymėta, kad 2016 metais augo viešųjų asmens sveikatos priežiūros įstaigų pajamos (nuo 1,071 iki 1, 141 mlrd. eurų) ir sąnaudos (nuo 1, 043 iki 1, 21 mlrd. eurų), tačiau sąnaudos neviršijo pajamų, todėl bendras finansinis rezultatas yra teigiamas ir sudaro apie 20 mln. eurų.

Posėdyje atkreiptas dėmesys, kad daugiausiai nuostolių 2016 metais patyrė rajonų ligoninės (17 iš 35 rajonų ligoninių 2016 metų finansinis rezultatas neigiamas) ir pirminės sveikatos priežiūros centrai (36 iš 144 pirminės sveikatos priežiūros centrų 2016 metų finansinis rezultatas neigiamas).

Valstybinė ligonių kasa pateikė informaciją apie sutarčių sudarymo teisinį reglamentavimą ir jo pokyčius. Komiteto nariai atkreipė dėmesį į tai, kad 2017 metų sutarčių dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo ir jų apmokėjimo sudarymo procesas, lyginant su ankstesniais metais, vėluoja.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos