vaistai.lt

Per I š.m. ketvirtį neleista realizuoti daugiau kaip 66 t nesaugių ar netinkamų maisto produktų (1044/0) 

Per pirmąjį šių metų ketvirtį neleista realizuoti daugiau kaip 66 t nesaugių ar netinkamų maisto produktųValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) per pirmąjį šių metų ketvirtį dėl įvairių neatitikimų (saugos, kokybės, atsekamumo, ženklinimo ir kt.) neleido realizuoti daugiau kaip 66 t įvairių maisto produktų. Daugiausiai maisto produktų buvo sulaikyta importo kontrolės metu – 40 t, neleista realizuoti rinkoje – 26 t ir sustabdyta gamyboje – 0,2 t.

Importo kontrolės metu per pirmuosius tris šių metų mėnesius dėl maisto produktų saugos pažeidimų buvo sulaikyta apie 40 t įvairių maisto produktų. Į rinką nepateko salmonelėmis užkrėstos šaldytos krabų žnyplės iš Kinijos, pistacijų riešutai iš JAV su aflatoksinais, vyšnių – obuolių sultys iš Uzbekistano su neleistinais dažikliais ir kt.. Nesaugių produktų siuntos į Lietuvos rinką nepateko, jos buvo grąžintos tiekėjams arba sunaikintos.

Atliekant patikrinimus rinkoje, maisto produktų inspektoriai daugiausiai nustatė prekybos produktais su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais atvejų. Per šių metų pirmąjį ketvirtį dėl minėto pažeidimo buvo utilizuota daugiau kaip 5 t produktų, didžiąją jų dalį sudarė mėsa ir jos gaminiai bei miltinė konditerija.

VMVT inspektorių nurodymu, dėl nustatytų pažeidimų buvo nukreipta sunaikinti 4,5 t pesticidais užterštų ilgavaisių agurkų, daugiau kaip 2 t žuvų, nustačius kenksmingų medžiagų likučių, apie 2 t pakitusio skonio lukštentų moliūgų sėklų, daugiau kaip 150 pakuočių maisto papildų dėl jų sudėtyje esančių neautorizuotų medžiagų, patogenininiais mikroorganizmais užkrėstų moliuskų ir kt.

Gamybos ir viešojo maitinimo įmonėse per tris šių metų mėnesius buvo nustatyta atvejų, kai produktų ar patiekalų gamybai buvo naudojamos žaliavos su pasibaigusiais ar nenustatytais tinkamumo vartoti terminais, kai kuriais atvejais inspektoriai patikrinimų metu negalėjo atsekti maisto produktų gamyboje naudotų žaliavų kilmės (t.y. gamintojo ar tiekėjo). Dėl šių priežasčių nurodyta sunaikinti per 0,2 t pieno produktų, riešutų, kakavos ir jos gaminių bei viešojo maitinimo patiekalų.

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos